İstanbul Veteriner Hekimler Odası Tarafından “Yasadışı İlaç Satışına” Karşı Çağrı

Yasadışı ilaç satışına hep birlikte dur diyoruz!

Bildiğiniz üzere internet üzerinden ilaç satışına ilişkin olarak yaptığımız çalışmaları sizlerle zaman zaman paylaşıyoruz. Ancak bu hukuksuz satış devem etmektedir. Çözüm için daha güçlü bir cevap oluşturmak ancak sizlerin desteğiyle mümkündür. Bilindiği üzere Veteriner tıbbi ürünlerin üretim ve satışını denetlemek Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yetkisindedir. Bu nedenle sizlerden gelen bildirimler ile bizim tespit ettiklerimizi belli aralıklarla Bakanlık ve ya İl Müdürlüğü’ne bildirmekteyiz.  Son zamanlarda online satış platformları da denetimsiz bir şekilde bu satışlara aracılık etmektedirler. Sorunun çözümüne katkıda bulunmak ve ilgili kurumları uyarmak için;

1. Avukatımız tarafından hazırlanan ve yasal olmayan bu işlemin gerekçeleri ile yaptırımlarını içeren bir ihtarname ilgili online sitelerinin yöneticilerine tekrar yollanmıştır.

2. Ekte sunulan ve sizlerin tespit ettiğiniz ilaç satışını ilgili kurumlara bildirecebileceğiniz bir dilekçe örneği hazırlanmıştır.

Lütfen tespit ettiğiniz hukuksuz satışları ekteki dilekçe örneği ile Tarım Ve Orman Bakanlığı’na, İl Müdürlüğü’ne ve ya Cimer’e bildirerek bize destek olunuz. Saygılarımızla.

İVHO Yönetim Kurulu

Eklere ulaşmak için tıklayın…

Leave a Reply Yanıtı iptal et