Alaplı’da Roman vatandaşlara yönelik hayvancılık eğitimi düzenlendi

Alaplı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü “Damızlık Sığır Seçimi” konulu eğitim düzenledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekretaryalığında paydaş Kamu Kurum ve Kuruluşların katkılarıyla hazırlanan “Roman Vatandaşlara Yönelik II. Aşama Eylem Planı” Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle uygulanmaya başlandı. Roman Vatandaşlara Yönelik Zonguldak İli Eylem Planı’nda yer alan esaslar gereği Alaplı Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri tarafından Sarıkadı Köyünde “Damızlık Sığır Seçimi” konulu eğitim düzenlendi. Eğitime Alaplı İlçe Tarım ve Orman Müdürü İzzet Yılmaz ve Alaplı Jandarma Komutanlığı personeli katıldı.

Alaplı İlçe Tarım ve Orman Müdürü İzzet YILMAZ yaptığı konuşmada; “Bu eğitimlerin yetiştiricilere faydalı olmasını temenni ediyorum. İlçe Müdürlüğümüz tarafından eğitimlerin devamı getireceğiz. Yetiştiricilerimize imkanlar dahilinde her tür desteği sağlamak için mücadele ediyoruz.” dedi.

Jandarma Komutanlığı personeli tarafından yetiştiricilere başı boş hayvanlar ve yasal sorumlulukları konusunda bilgilendirme yapılmasının ardından eğitim sona erdi.