“Kitap Buluşmaları” etkinliğinin ikincisi Van’da gerçekleştirildi

Çorum Veteriner Hekimleri Odası’nın düzenlemiş olduğu Kitap Buluşmaları etkinliğinin ikincisi Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası’nın ev sahipliğinde, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğe Çorum Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Serdar Doğan, Çorum Veteriner Hekimleri Odası Genel Sekreteri Önder Avdatek, Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Şahin ve Mustafa Aydoğdu’nun yanı sıra Van Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup AKGÜL, Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah KAYA, Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Çağrı BİRDAL, Van İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Neşe Uğurlu Çabuker ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumali ÖZKAN’ da katılım sağladılar.

“Kitap bilgidir, sevgidir, dayanışmadır.”

Van Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Akgül konuşmasında; “Çorum Veteriner Hekimleri Odası düzenledikleri kitap buluşmaları etkinlikleri ile çeşitli illerde kitaba ulaşamayan Veteriner Hekim adaylarına ulaşmaya devam etmektedirler. Bu camiamız adına çok önemli bir etkinlik, çok önemli bir hizmettir. Keşke bizler de yapabilsek. Yüzün üstünde öğrenci bu sayede kitap sahibi olacak. Kitap bilgidir, sevgidir, dayanışmadır. Bilgi güç verir öğrenciye. Kitap saygıyı öğretir. Bilim öğrencinin kolundaki bileziğidir. Çorum Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Serdar Doğan, bize bu etkinlik önerisi ile geldiğinde bunu seve seve kabul ettik. Teşekkür ederiz.” dedi.

“Biz bir yola çıktık.”

Çorum Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Serdar Doğan konuşmasında; “Çorum Veteriner Hekimleri Odası olarak “Kitap Buluşmaları” etkinliğinin ikincisini düzenliyoruz. Biz bir yola çıktık. Amacımız nedir? Amacımız siz öğrencilere dokunmak, siz öğrencilerle birlikte olmak. Mesleğimiz adına, ülkemiz adına daha iyi şeyler yapmak. Sizlere ulaşmak bu anlamda çok önemli. Bizim zamanımızda bu tarz etkinlikler yoktu. Meslek odalarının önemini bilmiyorduk. Fakat bu etkinliklerle sizler bizlerden etkilenip, ileride öğrencilere katkıda bulunacaksınız. Ben buna gönülden inanıyorum. Mesleğe daha fazla katkıda bulunacaksınız ve güç katacaksınız.” dedi.

Çorum Veteriner Hekimleri Odası vefat eden meslektaşlarını unutmadı.

Çorum Veteriner Hekimleri Odası üyelerinden 2020 yılında trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Ergün Coşkun ve 2021 yılında aort yırtılması sonucu hayatını kaybeden Fatih Erlik de unutulmadı ve isimlerinin yazılı olduğu kitaplar öğrencilere hediye edildi.

Kitap Buluşmaları etkinliğinin ikincisinde 200 öğrenciye veteriner doğum ve jinekoloji alanında kitap dağıtılmasının ardından etkinlik sona erdi. Etkinlikleri devam edeceği bildirildi. Öğrencilerin etkinleri kaçırmamak için Çorum Veteriner Hekimleri Odası ve JOURVET’in sosyal medya hesaplarını takip etmeleri önerildi.

Çorum Veteriner Hekimleri Odası

Twitter
Instagram
Facebook

JOURVET

Youtube
Twitter
Instagram
Facebook