Okçuoğlu’ndan sokak hayvanlarına yönelik basın açıklaması

Belediye Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Sinan Okçuoğlu, son günlerde sokaklarda yaşanan yasaklı ırkların saldırıları üzerine sosyal medya hesabından bir basın açıklamasında bulundu. “Açıklamasında Ne birileri istediği için hayvanları toplayıp bakımevlerine kapatılmasına taraf oluruz, ne de insanlara zarar vermesi muhtemel hayvanları tespit ettiğimiz de sokağa salınmasına razı oluruz. “dedi. Okçuoğlu açıklamasına şöyle devam etti;

HOP OTURUP HOP KALKMAK

Kısa zaman önce bir yavrumuz; sahipli ve biri yasaklı ırk olmak üzere iki köpek tarafından, hem de çocuklar için ayrılmış bir oyun alanında ciddi bir travmaya maruz kaldı. Simdi hastanede ve yaşam mücadelesi veriyor.

Ardından Cumhurbaşkanı belediyelere seslenerek sokak köpeklerini barınaklara kapatın dedi. Belli ki kendisini yönlendirenler konuyla ilgili bir mevzuat olduğundan habersiz. Oysa bütün mevzuat AK Parti hükumeti döneminde hazırlandı.

Hemen her olayda olduğu gibi bu olayda iki gün sonra unutulacak.

Biz belediyelerde çalışan veteriner hekimler olarak sahipsiz hayvan sorununun çözümünde önce sahipli hayvanların kayıt altına alınmasını ve yine önce o hayvanların kısırlaştırılması gerektiğini defalarca dile getirdik.

Aslında olayların bu kadar ciddi boyuta gelmesinin gerçek sebebi de hükümetin konu üzerine yeterince eğilmemesinden kaynaklı. 2004 yılında kanun çıktı, sahipli hayvanların kısırlaştırılması ve kayıt altına alınmasını söylendi. Yıl 2021 hala kayıt altında değil.

Hayvanseverlere gülücük dağıtmak için takla atan bütün devlet görevlileri, bakanlar, bürokratlar ve belediye başkanları suskun, konuşacak yüzleri yok. Hiç kimse kusura bakmasın. Biz veteriner hekimler bu olaylarda yüzü en ak olan kesimiz. Ne birileri istediği için hayvanları toplayıp bakımevlerine kapatılmasına taraf oluruz, ne de insanlara zarar vermesi muhtemel hayvanları tespit ettiğimiz de sokağa salınmasına razı oluruz. Mevzuat ve mesleki ettiğimiz neyi emrediyorsa öyle davranacağız.

Sinan OKÇUOĞLU
Belediye Veteriner Hekimler Derneği Başkanı