Veteriner Hekimler, Sağlık Emekçilerinin Yaptığı Basın Açıklamasında Yer Aldı

08.02.2022 tarihinde Sağlık Emekçileri tarafından Ankara’da düzenlenen basın açıklaması düzenlendi.

Sağlık Emek Platformunda yer alan Veteriner Hekimler Derneğinin katkısı ile hazırlanan basın açıklaması, basın önünde birebir okunmasa da, merkezden illere gönderilen basın açıklamalarında yer aldı. Veteriner Hekimler Derneği sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Basın açıklamasında mesleğimizle ilgili hak taleplerimizin yer almasını sağlamaktan duyduğumuz memnuniyeti, tüm meslektaşlarımızla paylaşmak isteriz. Mesleki haklarımız için mücadelemiz sürecektir.” denildi.

Sağlık Emekçilerinin Basın Açıklamasında Veteriner Hekimlik ile ilgili maddeler:

Sağlık emekçileri arasında ayrımcılık yapılmaktadır. Pandemi sürecinde her türlü çalışma riskini göze alarak, hayvan hastalıkları ile mücadeleden gıda güvenliğine kadar her alanda canla başla çalışan Veteriner Hekimler, sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu güç koşullara fazlasıyla muhatap olmakta; yıpratıcı işlerde çalışıp, hasta sahibinin şiddetine maruz kalmakta, hastalarını iyileştirirken zoonotik hastalıklara yakalandıkları halde sağlık çalışanlarına yapılan hiçbir iyileştirme uygulamalarından faydalandırılmamaktadırlar.

657, 992, 1593, 5199, 5216, 5393, 5996, 6343 Sayılı Kanunlara göre sağlık alanında görev yaptıkları halde, sağlık çalışanı olarak görmezden gelinen veteriner hekimlerin de, tüm sağlık çalışanlarına yapılacak yasal düzenleme ve maaş iyileştirmelerinden biran önce faydalandırılması gerekmektedir.