Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi VEDEK tarafından akredite edildi

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı’nın daveti üzerine Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunu serbest ve kamu görevlisi veteriner hekim üyeleri ve Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK) heyeti bir araya geldi. Görüşmede Kars Bölgesi VHO tarafından fakültenin ülke ve bölge için önemi, köklü geleneği ve kültürü VEDEK heyetine anlatıldı.

Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ercan Ödül yaptığı açıklamada; “Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK) tarafından akredite edildiği haberini memnuniyetle almış bulunmaktayız. Akreditasyon sürecinde emeği geçen Bakanımız Sn. Ahmet Arslan ve Komisyon Başkanımız Prof. Dr. Yunus Kılıç’a, Rektörümüz Prof. Dr. Hüsnü Kapu’ya, Rektör Yardımcılarımıza, Fakülte Öğretim Üyelerimize, Fakülte idari personelimize ve Veteriner Fakültesi Dekanlığına teşekkür eder, üniversitemize hayırlı olmasını temenni ederiz. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinin Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) Akreditasyon Komisyonu tarafından akredite edildiği günleri görmek dileğiyle..” dedi.

Kısaca VEDEK’i tanıyalım;

Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK), veteriner hekimliği eğitim kurumları ve programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’de veteriner hekimliği eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur.

Dernek, Yüksek Öğretim Kurulu’nun, “2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu”nun 7 ve 65’inci maddelerine dayanarak hazırladıkları ve 20.09.2005 tarih ve 25942 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme” Yönetmeliği kapsamında 07.06.2010 tarihinde kurulmuştur.