11 Mart’ta Karabağlar Belediyesi tarafından “Veteriner İşleri Müdürlüğü Ameliyathanesi ve Merkezi Sterilizasyon Ünitesi” açılış töreni düzenlenecek

Karabağlar Belediyesi, “hayvan dostu kent” uygulamaları kapsamında örnek bir yatırımı daha yaşama geçirdi. Uzundere’de bulunan Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Hayvan Sağlığı Merkezi’ne yapılan merkezi sterilizasyon ünitesiyle, can dostlarımızın tedavi ve bakım süreçlerinde dünya standartlarında hizmet almalarının önü açıldı. Türkiye’de hayvan sağlığı konusunda ilk olma özelliğini taşıyan merkezimizde cerrahi uygulamalarda koruyucu antibiyotik uygulaması kaldırılması ve antibiyotik direncinin azaltılması için minimal antibiyotik kullanımı hedeflendi.

Yaşamı paylaştığımız hayvanların sağlığı için elinden çabayı gösteren Karabağlar Belediyesi, bu konuda önemli bir adım daha attı. Sahipsiz hayvanların diğer hayvanlardan bir farkı olmadığı ve nitelikli hizmet almaları gerektiği anlayışından hareketle, Uzundere’deki merkeze modern bir merkezi sterilizasyon sistemi kuruldu. Söz konusu sterilizasyon ve dezenfeksiyon yatırımıyla, ameliyat sırasında oluşabilecek komplikasyonlar için kullanılan koruyucu antibiyotik miktarının azaltılması hedefleniyor.

Kirli alan, temiz alan ve steril alan döngüsüyle standartlara uygun olarak düzenlenmiş tesis sahipsiz hayvanların yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve ameliyatların sağlıklı şartlarda yönetilmesi açısından gerekli uygulamalardır.

Tesiste, sahipsiz hayvanların hastalıklarının teşhis ve tedavi şartlarının düzenlenmesi amacıyla tam donanımlı muayene odası, ameliyat hazırlık ve tam donanımlı ameliyathane bulunuyor.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu davetiye mesajı;

“Hayvan Dostu Kent” uygulamalarımız kapsamında, can dostlarımızın dünya standartlarında hizmet almalarını sağlayacağımız Hayvan Sağlığı Merkezimize kurulan tam teşekküllü ameliyathane ve merkezi sterilizasyon ünitesinin açılış törenine katılımınızdan onur duyarım.

Muhittin SELVİTOPU
Karabağlar Belediye Başkanı

11 Mart Cuma // 11:00
Karabağlar Belediyesi
Hayvan Sağlığı Merkezi
Uzundere Veteriner İşleri Müdürlüğü Yerleşkesi