Selim Güne Bakıyor

Selim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü “Selim Güne Bakıyor ” projesi kapsamında “Ayçiçeği Yetiştiriciliği”  üretici bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantı, Kars İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş’ın açılış konuşması ile başlayıp Selim İlçe Tarım ve Orman Müdürü  Ercan Ödül’ün sunumu ile devam etti. Ayçiçeğinde sektörün öncü tohum firmasının yetkililerinin sunumlarıyla ilçemizde ayçiçeği tarımının önemi ve ilçemize uygun çeşitler anlatıldı. Köy ve mahalle Muhtarları ve Selimli üreticilerin katıldığı toplantı üreticilerin soru, görüş ve önerileri ile sonlandı.

Toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan İlçe Müdürü Ercan Ödül; “Stratejik olarak çok önemli bir sanayi ürünü olan ayçiçeğinden yağ elde edilmesinden sonra ortaya çıkan küspesi iyi bir protein, enerji ve selüloz kaynağıdır. İyi kalitede Ayçiçeği küspesi özellikle geviş getiren hayvanlar için değerli yem olmasının yanı sıra lezzetli olması nedeniyle hayvanlar tarafından sevilerek tüketilir. Ayçiçeği küspesi, süt ve besi sığırı rasyonlarında oldukça iyi bir protein, enerji ve selüloz kaynağıdır.” diyerek ayçiçeği yetiştiriciliğinin hayvancılık için önemine vurgu yaptı.