Veteriner Hekimlerin Sorunlarının Konuşulduğu Konferansta TVHB Öğrenci Konseyi Başkanının Kürsü Konuşması (Video)

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde 31 Mart 2022’de düzenlenen “Veteriner Hekimliğinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konferansında Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Özen ve Elazığ Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cazim Bulut Veteriner Fakültesi öğrencileri ile buluştu. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Öğrenci Konseyi Başkanı Uğur Dağtekin bir konuşma yaptı.


TVHB Öğrenci Konseyi Başkanı Uğur Dağtekin yaptığı konuşmada; Saygıdeğer Protokol ve değerli veteriner fakültesi öğrencisi arkadaşlarım TVHB ÖĞRENCİ KONSEYİ olarak henüz kurulumun bir senesi tamamlamadan bir çok güzel işlere imza atmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Amacımız TVHB Öğrenci Konseyi daha fakülte sıralarındayken etik kurallar çerçevesinde mesleğimizin gereklilikleri aşılamak ve veteriner hekimlik mesleğimizi daha ileriye taşımaktır.

Ülkemizdeki bütün veteriner fakültelerinden temsilci öğrenci arkadaşlar ile TVHB’ye bağlı olarak, veteriner fakültesinde bulunan öğrencilerin hak ve yararlarını koruyan, onların mesleki ve sosyal gelişimini amaçlayan, içerisinde birden çok komisyon bulunduran bir kuruluştur. TVHB ÖĞRENCİ KONSEYİ ile yönetimde genç meslektaş adaylarımıza yer verilmesi onların görevlendirilmesi ve fikirlerinin dinlenilmesi hem genç meslektaş adaylarımızın kişisel gelişimi adına hem de mesleğimiz ve ülkemizin geleceği adına büyük bir öneme sahiptir.

Bildiğiniz üzere yeni yüzyıllar yeni fikirleri getiriyor bu yüzden TVHB öğrenci konseyi mesleki anlamda da çağa ayak uyulabilmesi için oldukça önemlidir. Biz Genç Meslektaş adaylarına bu açıdan yol açan mesleğimizin geleceği için büyük bir farkındalık oluşturacak bu oluşuma büyük desteklerinden dolayı Sayın TVHB Merkez Konsey Başkanımız ALİ EROĞLUN’a bir kez daha tüm veteriner hekim adayları arkadaşlarımız adına teşekkürlerimi sunarım.

Sözlerime son verirken huzurunuzda meslek büyüklerimiz Mehmet Akif Ersoy , Muhsin Yazıcıoğlu, Cengiz AYTMATOV, Ziya GÖKALP başta olmak üzere mesleğimize emek vermiş tüm meslektaşlarımızı Yaad ediyorum.

Bizleri burada ağırlayıp böyle güzel bir etkinliğe destek veren saygıdeğer Bingöl üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanımıza, Bingöl Üni Vet Öğrenci Topluluğu Danışman hocamıza ve Bingöl üniversitesi veteriner fakültesi Tvhb Öğrenci Konseyi temsilcimiz Samet Özden’ee teşekkür ederim.” dedi.