İzmit Belediyesi “Küçükbaş Hayvan Desteği Projesi”ni hayata geçirdi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde, kırsal bölgelerde çiftçiyi desteklemek amacıyla küçükbaş hayvan desteği projesi hayata geçiriliyor.  Programa İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Bostancı, Çamavlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Kocataş, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Proje kapsamında her kırsal mahalleden iki çiftçiye yüzde yüz hibeli damızlık niteliği olan koç ve kuzulu koyun desteği veriliyor. Başvuruda bulunan isimler geçtiğimiz günlerde İzmit Belediyesinde noter huzurunda gerçekleştirilen kurayla belirlendi. Bugün gerçekleştirilen ilk etap dağıtım programında toplamda 20 koç, 40 koyun, 40 kuzu çiftçilere teslim edildi. Önümüzdeki süreçte küçükbaş hayvan desteği projesi kapsamında dağıtımlar devam edilecek. 

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı konuşmasında, “Pandemi süreci bizlere gösterdi ki gıda arzı çok önemli. Özellikle pandemi döneminde üretmemiz ve üretimde dışa bağımlı olmamamız gerektiğini öğrendik. Emeği geçen ekibi kutluyorum. Üretmezsek kazanamayacağız. Bu zorlu süreçten hep birlikte çıkacağız.” dedi.