Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde “Gıda Kontrolör Eğitimi” başladı

23-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ve Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen “Gıda Kontrolör Eğitimi” başladı. Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitime birçok ilden 64 personel katıldı.

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu Gıda Kontrolör Eğitiminde yaptığı konuşmada; “Son günlerde Dünya çapında yaşanan gıda enflasyonu ve ham madde üretiminde düşüş ülkeleri güvenilir gıda temini konusunda zora sokmaktadır. Gıda’ya ulaşmada yaşanan sıkıntılar gıda hilekârlıklarına gün doğurmaktadır. Bu bağlamda gıda güvenliği daha fazla önem kazanmıştır.

Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması ve sağlıklı gıda tüketiminin sağlanması Tarım ve Orman Bakanlığı’nın temel görevlerinden birisidir. Gıda denetçileri bu konuda çok önemli bir görev üstlenmektedirler. Gıda Kontrol görevlileri yaptıkları izleme, gözetim, doğrulama, tetkik, numune alma ve analiz gibi uygulamalarla bu amaca en büyük katkıyı sağlamaktadır.

Gıda Kontrolü önemli ve özen isteyen bir görev olduğundan, bu alanda çalışacak personelin teknik bilgi ve sürekli güncellenen mevzuatı iyi bilmesi gerekmektedir. Bu amaçla 23-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında Bakanlığımız tarafından seçilen 7 eğiticinin görev alacağı Gıda Kontrolör Kursuna 25 ilden toplamda 64 katılımcı ile ilimizde başlanmıştır.” dedi.