Geleceğin veteriner hekimleri yaban hayatı konulu eğitim kampında buluştu (Video)

Genç Veteriner Hekimler Derneği ve Doğanın Dili Derneği’nin birlikte düzenledikleri yaban hayatı konulu eğitim kampı sona erdi.

Genç Veteriner Hekimler Derneği ve Doğanın Dili Derneği 4-5 Haziran tarihlerinde  Sandıklı’daki Akdağ Tabiat Parkı’nda yaban hayatı konulu eğitim kampı düzenledi. Kampa farklı illerden 80 veteriner fakültesi öğrencisi katılım gösterdi. Doğa ile iç içe eğitimlerini alan öğrenciler bungalovlarda ve çadırlarda konakladı. Eğitim kampı boyunca katılımcılar hem doğanın tadını çıkardı hem de birbirinden değerli konukların eğitim konuşmaları ve sunumlarıyla bilgiye doydu.

“Genç hekimlerin yaban hayatına olan ilgisinden memnunuz”

Akdağ Yaban Hayatı Eğitim Kampı’nı değerlendiren Doğanın Dili Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve AKÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Hesna Kandır, yaban hayatı veteriner hekimliğine olan ilginin ülkemizde artarak devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine şöyle devam etti; “Son yıllarda yaban hayatı veteriner hekimliğine olan ilgi ülkemizde de artarak devam ediyor. Ne yazık ki yaban hayvanlarının insan baskısından gördüğü zararı bir nebze de olsa telafi edebilmek de ancak bilinçli Veteriner Hekimler yetiştirmemizle mümkün olabilir ve bizler genç hekimlerin yaban hayatına olan ilgisinden memnunuz. Bu bağlamda Gençvetiz ve Doğanın Dili Dernekleri olarak organize ettiğimiz ve Afyonkarahisar Belediyesi, Sandıklı Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar V. Bölge Müdürlüğü, bazı özel sektör destekleri ile gerçekleştirdiğimiz “4-5 Haziran 2022 Akdağ Yaban Hayatı Eğitim Kampı” etkinliği Veteriner Fakültesi öğrencileri tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Sadece Afyonkarahisar’dan değil çevre illerden de öğrencilerin katıldığı kampta doğa sevgisinden, Akdağ doğasındaki yaban hayvanlarından, yaban hayatı tehditlerinden ve çözüm önerilerinden bahsettik. Her biri geleceğin başarılı Veteriner Hekimleri olacağına inandığımız bu gençlerle ektiğimiz tohumların doğanın korunmasında filizlenip, çiçeklenmesini ve çoğalmasını temenni ediyoruz.”

“İç engelleri aşmadan, dış engellerden kurtulamayız”

Gençlerin yapacağı çalışmalarla yarınların daha aydınlık ve umut dolu olacağını söyleyen Genç Veteriner Hekimler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Semi BOYACI yaptığı konuşmasında; “Gençliğimiz umudunu neredeyse tamamen kaybetmiş. Başarısızlığa ve umutsuzluğa kapılmışız. Akarsudaki bir dal parçası gibi sürükleniyoruz. Bu durumu düzeltmek için öncelikle en temel sorunları anlamamız lazım. Gençlerin en temel sorunları bizce şunlardır: Öğrenilmiş Çaresizlik Sendromu, Cam Tavan Sendromu ve Atalet…

Tüm bu sorunların kaynağı dış engeller yani ekonomi, eğitim vb. sorunlar gibi gözükse de aslında dış engellerden daha büyük iç engellerimiz var. İç engelleri aşmadan dış engellerden kurtulamayız. Bu kampın amacı gençlerimize heyecanını ve umudunu tekrardan kazandırmaktır. Diyoruz ki; umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Tarihteki her hareketin itici gücü daima gençlik olmuştur. Biz de inanıyoruz ki eğer zihnimizdeki engelleri kaldırırsak bu gençlikle istediğimiz her şeyi başarabiliriz. Yarınlar gençlerin yapacağı çalışmalarla daha aydınlık ve daha umut dolu olacaktır” dedi.

Eğitim kampının ilk günü Prof. Dr. Esma KOZAN’ın Geleceğin Hekimleri Motivasyon Eğitimi ile başladı.

Sonrasında Arif BİRSEN, Uğur DAĞHAN’ın Doğa Fotoğrafçılığı Eğitimi ve Doğanın Dili Derneği Başkanı Prof. Dr. Emine Hesna KANDIR’ın Doğa Korumada Veteriner Hekimin Rolü eğitimi ile kampın ilk günü tamamlandı.

Eğitim kampının ikinci günü Tokalı Kanyon yürüyüşü ile başladı. Eğitim kampı Vet. Hek. Öztürk SARICA’nın “Lisinia Doğa Projesi” sunumu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü Sandıklı Şefi Yasin AYALP’in “Akdağ Yaban Hayatından Drone ve Fotokapan Görüntüleri” sunumu ile devam etti.

Akdağ Yaban Hayatı Eğitim Kampı sonunda katılımcılara katılım belgeleri ve eğitimcilere plaketleri takdim edildi.