TVHB’nin gündemi #SağlıktaAyrımcılıkOlmaz

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda “Sağlık Çalışanları” ile ilgili 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine Veteriner Hekimlerinde dahil edilmesi için çağrıda bulundu.

Konu ile alakalı TVHB sayfasından şu basın açıklaması yapıldı; TVHB’DEN TBMM’YE DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI… (okumak için tıklayın)

Basın açıklamasında Eroğlu; “Geçmişte insanlık adına yaşanan başarılar bir yana, bugün övünç sebebimiz olan ve dünyada 7 ülkeden biri olarak TURKOVAC’ı ülkemizin ve insanlığın hizmetine sunan Virolog bilim insanı Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin bir veteriner hekim olduğunu unutmayalım.” dedi.

TVHB kamuoyunda farkındalık yaratmak adına 13.06.2022 Pazartesi günü #SağlıktaAyrımcılıkOlmaz hashtagı ile Veteriner Hekimleri Twitter etkinliğine davet etti. Geniş katılımın olduğu etkinliğe her sektörden destek gelmesi dikkat çekti.

Etkinliğin akabinde 14.06.2022 Salı günü Eroğlu’ndan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirildi. TVHB Merkez Konseyi 2. Başkanı H. Haluk Aşkaroğlu’nun da yer aldığı görüşmede başta “Veteriner Hekimlikte Uzmanlık” olmak üzere birçok konunun yer aldığını belirten Eroğlu; sosyal medya hesabından ziyaret hakkında şu açıklamayı yaptı;

“Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sn.Ebubekir Gizligider’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Bu vesileyle mesleğimizin mühim konularını görüşme fırsatımız oldu. Sayın @bekirgizligider‘e ilgi ve nezaketleri için teşekkür ediyor, görevinde başarılar diliyoruz. TVHB Merkez Konseyi”

15.06.2022 Çarşamba günü ise TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Muhammed Levent Bülbül ‘ü TBMM’deki makamında ziyaret etti.

Ziyarette sağlıkla ilgili yasa tasarısı ve sağlıkta şiddet kapsamına veteriner hekimlerin alınması, fiili hizmet ve diğer mesleki konular görüşüldü. Eroğlu tarafından MHP Grup Başkan Vekili M. Levent Bülbül’e geniş kapsamlı bir dosya sunulduğu belirtildi.