Zonguldak Alaplı’da Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı düzenlendi

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı düzenlendi. Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz’ın başkanlığında toplanan kurula Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Ergün Gündoğar,  Alaplı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şakir Bahadır, Alaplı İlçe Tarım ve Orman Müdürü V. Ulaş Canlı, Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Zonguldak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli Ayşin Şenel ve Asuman Özbayram, Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği personeli Nurtaç Duymaz, Alaplı Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı İlknur Soydaş’ın yanı sıra konu sorumlusu birçok personel ve dernek üyesi katıldı.

10. Bölge Müdürlüğü Zonguldak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü teknik personeli Ayşin Şenel, 5199 Hayvanları Koruma Kanunu’nda ki değişiklikler ve denetim kurulunun görevleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz yaptığı konuşmada; “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda cezaların artırıldığını görüyoruz. Oluşturulacak denetim komisyonu gelen talep ve şikayetlere daha hızlı yanıt vermeye başlayacaktır. Özellikle Belediye mücavir alan dışında kalan kesimde yani köylerimize de aynı hizmeti götürebilmeliyiz. Bu kapsam da Alaplı İlçe Özel İdare ve Alaplı Belediye Başkanlığımız arasında bir protokol yapılması uygun olacaktır. Sayın Belediye Başkanımız Nuri Tekin acil durumlarda konuya hep duyarlılıkla yaklaştı. Bu sebeple kendilerine teşekkür ederiz. Fakat yapılacak protokol işleyişi daha etkin kılacaktır.” dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise şu konulara vurgu yaptı; “Biz Alaplı Belediyesi olarak güçten düşmüş bütün sahipsiz hayvanlar ile her zaman ilgilenmeye çalışıyoruz. Ve bu doğrultuda derneğimize mama desteği sağlıyoruz.” diyerek görevli personele protokol hazırlığı konusunda talimat verdi.

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz’ın Alaplı Sokak Hayvanları Koruma Derneği üyelerinin taleplerini dinlemesinin ardından toplantı sona erdi.