Özankaralı’ya yapılan saldırı sonrasında Çorum VHO Başkanı’ndan basın açıklaması

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mustafa Özankaralı, su ürünleri kaçak avcılık denetimleri esnasında bıçaklı saldırıya uğradı. Çorum Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Fatih Şerbetçi, Özankaralı’ya yapılan saldırı hakkında basın açıklaması yayımladı.

Çorum VHO Başkanı Fatih Şerbetçi; “26.10.2022 tarihinde Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mustafa Özankaralı ve kurumda görevli personeller ile birlikte Obruk Barajında kaçak balık avcılığı denetimi esnasında kaçak avcılık yapan şahıslar tarafından sözlü hakaret ve bıçaklı yaralamaya giden arbedenin yaşandığını üzüntü ve öfkeyle öğrendik.
Devletin verdiği görevi yerine getirirken böyle hayati tehlikelere maruz kalmak, görevlerini ifa eden meslektaşlarımız için endişe verici olmaktadır. Bu endişelerimizin ortadan kalkması için olayın faillerinin adli kurumlarca en ağır cezaya çarptırılmaları gerekmektedir. Çorum Veteriner Hekimleri Odası olarak olayın takipçisi olacağız. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.