Geleceğimiz için çalışıyoruz

Arıcılık Okulu, anaokul ve ilkokul çağındaki öğrencilere yönelik “Arının Önemi” konulu eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Arıcılık Okulu, yürütülen çalışma hakkında şu açıklamayı yaptı;

“Arıcılık Okulu olarak özellikle anaokul ve ilkokul seviyesindeki dostlarımızla buluşmaya devam ediyoruz. Bu hafta Bolu Aktaş Anaokulu’ndan birbirinden zeki dostlarla arıları tanımaya ve onların doğadaki önemine vurgu yapmaya çalıştık.

Yaratılan her canlının doğamız için bilinen bilinmeyen o kadar çok görevi ve faydası var ki, bunların en önemlilerinden olanarılarımızı da elimizden geldiğince erken yaşlarda çocuklarımıza tanıtıyoruz. Yetişkinlere yönelikarıyetiştiriliği kurslarına paralel olarak genç kuşaklara da bu farkındalığı oluşturmayı kendimize görev edindik.

Arıcılık Okulu olarak her yıl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Arıcılık eğitimlerimizi hem teorik hem uygulamalı olarak düzenliyoruz.Şunu da biliyoruz ki ağaç yaşken eğilir felsefesiyle bir çok eğitimin genç yaşlarda verilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu amaçla ;

Eğitimcilerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz ve idarecilerimizin de desteğiyle, bugüne kadar talep eden bütün okullarımızda bu farkındalığı anlatmaya arıları genç nesillere tanıtmaya çalıştık ve tanıtmaya da devam edeceğiz.

Bizi ağırlayan okul yönetimine çok teşekkür ederiz.”