Bursa Veteriner Hekimleri Odası’ndan Mudanya Belediyesi’ne ziyaret

Bursa Veteriner Hekimleri Odası (BVHO) yönetimi belediyeleri ziyaret ederek sahipsiz hayvanlar için yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

İlk ziyaretini Mudanya Belediyesi’ne gerçekleştiren BVHO yönetimi, Başkan Hayri Türkyılmaz ile görüştü. Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal ve  BVHO Sayman Üyesi Harun Batmaz’ın katıldığı ziyarette Mudanya Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlar konusundaki çalışmaları hakkında bilgi alındı.

“Rehabilitasyon Merkezi izni bir an önce verilmeli”

Yaptığı açıklamada ziyaretten genel olarak memnun kaldığını belirten BVHO Başkanı Melike Baysal ‘’yine de daha iyi olabilir’’ dedi. Açıklamasında Mudanya Belediyesi’nin daha büyük bir alan talebi olduğunu, ancak izinleri alamadıklarını öğrendiklerini belirten Baysal ‘’Bu konuda çalışmaya hazır, bütçe ayırmış bir belediye varsa ve desteklenmiyorsa, bu hem hayvan sağlığı ve refahı, hem de halk sağlığı için olumsuz bir karar olur’’ dedi.

Ardından Mudanya Belediyesi Veteriner Hekimlik Birimi’ni de ziyaret eden yönetim,  birimdeki meslektaşları ile görüştü, ameliyathane, ameliyat sonrası bakım alanlarını gezdi. Tıbbi ve cerrahi anlamda sahipsiz hayvanların bu koşullarda alabilecekleri en iyi hizmeti aldıklarını söyleyen Baysal, bir an önce daha büyük ve daha uygun koşulların sağlandığı rehabilitasyon merkezi haberini beklediklerini ifade etti.

“Tehlikeli ırkların varlığı büyük sorun!”

Bir grup insanın tehlikeli diye tanımladıkları, aslında yetiştirme koşulları nedeniyle agresyona yatkın hale getirilen köpeklerin toplanıp kafeslere kapatılmasının vicdanları sızlattığını belirten Baysal, ‘’Mudanya’da da bu şekilde iki pitbull var. Bu durum, zaten az olan bakım alanlarının daha da azalmasına, bu hayvanların da kemik, eklem, dolaşım sistemi ve davranış ile ilgili rahatsızlıklara yatkın hale gelmesine neden olabilir’’ dedi.