Çorum Veteriner Hekimleri Odası yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor

Çorum Veteriner Hekimleri Odası Sürekli Eğitim, Veteriner Acil Müdahale Görüntüleme Merkezi Yapım Projesi İstişare Toplantısı Çorum Veteriner Hekimleri Odası Yönetimi ve tarım sektörü temsilcileriyle, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatçı, Çorum İl Tarım ve Orman Müdür V. Erdem Kolabaş, TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, Çorum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, Çorum Veteriner Hekimler Odası Başkanı M. Fatih Şerbetçi ve Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Doğan, Ahmet Uysal, Bülent Şahin, Ruhi Güzel, Ahmet Buğdaylı ve Önder Avdatek, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Pancar Ekiciler Kooperatif Başkanı Ahmet Pehlivan, Karadeniz Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bardakçı, Çorum Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Birol Alanbay, Çorum Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Sarıca ve Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı katıldı.

Projenin detayları aşağıdaki gibidir;

Çorum Veteriner Hekimleri Odası Sürekli Eğitim, Veteriner Acil Müdahale Görüntüleme Merkezi Yapım Projesi

AMAÇ

Bu proje ile İlimizdeki Veteriner Hekimler, veteriner sağlık çalışanları, Hayvan yetiştiricileri, üreticileri, evcil hayvan sahipleri, öğrenciler ve hayvancılık yapmaya yeni başlamak isteyen vatandaşlara yönelik bir Sürekli Eğitim Merkezi ile İlimiz Geneline hizmet verecek olan Gece Acil Veterinerlik hizmetlerinin gene ilimizdeki Veteriner Hekimler vasıtasıyla verilmesi planlanmıştır.

Gerekçe

İlimizde meslektaşlarımıza yönelik kullanılabilirliği yüksek bir tesisin olmaması; mevcut tesislerimizin kullanışsız ve küçük olması, İlimiz üreticileriyle sürekli ilişki içerisinde bulunan meslektaşların bu bilgi ve tecrübeleri İlimizde üreticilere ve diğer paydaşlara aktarabilecekleri bir sürekli eğitim merkezi tesis edilmesi bu projenin gerekçelerinden sadece bir tanesidir.

İlimiz genelinde 70 Özel Veteriner kliniği ve İl Merkezinde ise 31 Özel Veteriner muayenehanesi bulunmaktadır. Ancak vatandaşlardan ve meslektaşlarımızdan alınan geri dönüşler neticesinde gece hastalanan evcil hayvanların yahut trafik kazası vb gibi olaylarda yaralanan hayvanlarda acil müdahale söz konusu olduğunda özel veteriner muayenehaneleri çoğunlukla muayene ücretlerini alamamaları ve gece klinik güvenliğinin sağlanamaması sebebiyle hizmet konusunda aksamalar meydana gelmektedir.

Bu Proje İle Gece Acil Müdahale ve Görüntüleme Merkezi kurularak gene ilimizdeki meslektaşlarımızdan nöbet usulüne göre gece 19:00 sabah:07:00 saatleri arasında güvenliği olan resmi bir kurumda nöbet tutmaları ve hayvanlara sağlık hizmeti vermeleri proje gerekçelerimizden bir diğeridir.

Proje Yeri:

Proje için planlanan yerler İl Gıda Kontrol Laboratuvarı yanındaki arsa (1 numaralı Yer)ile Çorum Belediyesi Hayvan Barınağının alt kısmındaki arsa olarak iki yer üzerinden herhangi birisi olarak planlanmıştır. Her iki yerinde kendine has avantajları vardır. 1 numaralı yerin İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yakınlığı ile üreticilere kolay ulaşım imkanı verirken 2 numaralı yer barınağa yakınlığı ile kedi ve köpek sahiplerinin sürekli uğrak yerlerinden birisidir.