Bolu’da “Sıfır Atık Vizyonu İle Hayvansal Atıkların Yönetimi Çalıştayı” düzenlendi

Hayvancılık işletmelerinden (çiftlikler, kesimhaneler vs.) kaynaklanan atıkların olumsuz etkileri, bertaraf yöntemleri ve alınabilecek önlemler ile ilgili “Sıfır Atık Vizyonu İle Hayvansal Atıkların Yönetimi Çalıştayı” Bolu Valiliği koordinesinde Bolu İli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Çalıştaya Tarım ve Orman Bakanlığından; Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Bayram Sertkaya, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarımsal Çevre ve Doğal Kaynakları Koruma Daire Başkanı Dr. Ali Kılıç Özbek, Hayvancılık Genel Müdürlüğü Kanatlı ve Arıcılık Daire Başkanı İslam Köse, Bolu İl Müdürü İzzet Murat, Karabük İl Müdürü Çetin Ayvalık, Bartın İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akyüz katıldı.

Çalıştay, Mevzuat, Çevresel Etkiler ve Biyogüvenlik, Hayvansal Atıkların Yönetimi ve Değerlendirilmesi ve Değerlendirme başlığı altında 4 oturum şeklinde gerçekleştirilen oturumlarda 18 adet sunum yapıldı. Sunumlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Akdeniz Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, Tübitak Mam, Makine Mühendisi Pieter van Beuzekom ve Koku Giderim Uzmanı Mehmet Bursalıoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Çalıştay sonrası Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret eden çalıştay heyeti, İl Müdürü İzzet Murat ve Müdür Yardımcıları ile bir araya geldi. Karşılıklı sohbet şeklinde gerçekleşen ziyarette Bolu İlinin tarımsal konuları ele alındı.

Haber: Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü