Makama yakışan bir Osman.!

Aydın’da yerel bir gazete tarafından, 07.01.2023 tarihinde, gazete manşetinden verilen “SEN NEYMİŞSİN BE OSMAN” başlıklı haberin akabinde konuya dair Aydın Veteriner Hekimleri Odası tarafından bir basın açıklaması yapıldı. İşte basın açıklamasının detayları;

KUTSAL VETERİNER HEKİMLİK MESLEĞİMİZ, ÇEKİŞMELERE ALET EDİLEMEZ, ALAY KONUSU YAPILAMAZ

Aydın’da yerel bir gazete tarafından, 07.01.2023 tarihinde, gazete manşetinden verilen “SEN NEYMİŞSİN BE OSMAN” başlıklı haberde, “MESLEĞİ BAYTARLIK AMA” alt başlığı ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Veteriner Hekim Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ‘in, Veteriner Hekim öğretim üyesi olmasına rağmen Aydın Adnan Menderes Üniversitesine Rektör olarak atandığı yazılmıştır. Haber içeriği okunduğunda, Veteriner Hekim Öğretim Üyesinin Rektör olamayacağı anlamı çıkmaktadır. “Mesleği Baytarlık Ama” alt başlığından da anlaşılacağı üzere kutsal veteriner hekimlik mesleğimiz alay konusu haline getirilmiştir. Bu asla kabul edilebilir değildir.

Baytarlık unvanı mesleğimizin eski unvanıdır. Bu unvandan da her zaman gurur duyduk, gurur duyacağız. Ancak, bu unvanın dalga geçme amacıyla kullanılması, ciddi ölçüde maksadını aşan bir durumdur. Her nasıl ki, Milli gururumuz, vatan şairimiz Baytar Mehmet Akif Ersoy, Türk Milleti için İstiklal Marşı’nı kaleme almış, Milletvekili olarak görev yapmış, çeşitli görevlerle bu vatana hizmet etmişse, Baytar Tuğgeneral Ord. Prof. Dr. Süreyya Tahsin Aygün dünyadaki ilk kök hücre çalışmalarını gerçekleştirmiş, yaptığı çalışmalarla talidomid faciasını öngörerek Türk Milletini bu faciadan korumuş ve saymakla bitmeyecek onurlu çalışmalarla bu millete hizmet etmişse, ve daha nice meslektaşlarımız hem bilim, hem siyaset hem de bürokrasi alanında layıkıyla pek çok görevlere gelmişse, getirilmişse, Rektörlük görevine de gayet doğal ve yasal şekilde getirilebilir.

Bir çok Veteriner Hekim akademisyenimiz, Tıp Fakültelerinde, Veteriner Fakültelerinde, Eczacılık Fakültelerinde görevlerini layıkıyla yapmakta, idari görevler de üstlenebilmekte, bulundukları üniversitelerde rektör olarak da görevlendirilmektedirler. Herkes eleştirilebilir, ancak eleştiri yaparken, haber yaparken, bir mesleği küçümsemek, alay konusu haline getirmek hiç kimseye yakışmaz. Hele ki bir basın mensubuna asla yakışmaz. Mesleğimizi küçümseyen ve bu mesleğin mensuplarının rektör olamayacağını ima eden bu haberi esefle kınıyor, derhal telafi edilmesini ve Veteriner Hekimlik camiasından büyük bir özür dilenmesini talep ediyoruz.

AYDIN VETERİNER HEKİMLERİ ODASI YÖNETİM KURULU

“Bilgi, bugün; ekonomide ve sosyal gelişimde en belirleyici rolü üstlenmiştir. Keşfedilemeyen bilgiler ise bugün hayatımızın sınırlarını belirlemekte, geleceğimizi şekillendirmektedir.
Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü

Haber: Aydın Veteriner Hekimleri Odası