Ortak akıl ile yol haritası belirlenecek

26-27 Kasım tarihinde Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) 50. Büyük Kongresi ile birlikte yeni yönetim Prof. Dr. Murat Arslan başkanlığında göreve başladı. Arslan seçim sonucu yaptığı değerlendirmede (izlemek için tıkayınız) bu mesleği ayağa kaldırmak için birlikle mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca yönetici ve siyasilere yönelik mesleğin sesinin gür çıkacağını vurguladı. Bu kapsamda çalışmalarına başlayan TVHB Merkez Konseyi 14-15 Ocak tarihlerinde 56 İl/Bölge Veteriner Hekimleri Odası ile birlikte Ankara’da mesleki sorunların çözümlerine odaklanacaklar.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından konuya dair şu açıklama geldi;

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nde yeni yönetim ile başlayan değişim ve çözüm arayışı genele yayılıyor. Türk Veteriner Hekimler Birliği 50. Büyük Kongre’sinde seçimle göreve gelen Prof. Dr. Murat Arslan başkanlığındaki Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi, sorunların tespiti ve çözümü için kararlı adımlar atıyor. 14-15 Ocak tarihlerinde Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Ankara’da buluşacak olan oda başkanları önce Anıtkabir’i ziyaret edecek ardından ortak akıl ile sorunları birlikte çözmeye odaklanacaklar.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nde 26-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen 50. Büyük Kongre ile değişim talepleri yanıt buldu. Prof. Dr. Murat Arslan başkanlığındaki Meslekte Uyanış Platformu’nun göreve gelmesi ile gözle görülür bir hareketlilik başladı. 5 Aralık tarihinde mazbatasını alarak göreve başlayan yeni yönetim önce sorunların tespitine odaklandı. Veteriner hekimlerin en önemli sorunları Oda başkanlarının katıldığı kapsamlı bir anket yardımı ile belirlendi. Meslek örgütü bilincini ve dayanışma kültürünü meslektaşları ile güçlendirmek için yola çıkan yeni yönetim Türkiye’deki 56 veteriner hekim odasını Ankara’da bir araya getiriyor. 14-15 Ocak tarihlerinde uzun bir aradan sonra Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelecek olan oda başkanları mesleki sorunların çözümü için güç birliği yapacaklar. Ankara’da buluşacak olan oda başkanlarının ilk durağı Anıtkabir olacak. Veteriner hekimler 14 Ocak Cumartesi günü saat 09.30’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkıp, Anıtkabir özel defterine hedeflerini yazacaklar. İki gün boyunca Ankara’da mesleki sorunlarının çözümüne odaklanacak olan veteriner hekimler, mesleki sorunları başta olmak üzere, hayvan sağlığı, refahı, hayvancılık ekonomisi ve çevre gibi başlıklardan oluşan konularda çözüm önerilerini sunacaklar. Ortak akıl yolu ile insan ve hayvan refahı için etkili yollar arayacak olan veteriner hekimler, çalışmalarını bir sonuç raporu ile özetleyecekler. Bu toplantı sonrası bir yol haritası belirlenecek, atılacak adımlar basın ve kamuoyu ile paylaşılacak.

Prof. Dr. Murat Arslan
TVHB Merkez Konseyi Başkanı

Haber: Türk Veteriner Hekimleri Birliği