TVHB’den Anıtkabir Ziyareti

26-27 Kasım tarihinde Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) 50. Büyük Kongresi ile birlikte yeni yönetim Prof. Dr. Murat Arslan başkanlığında göreve başladı. Arslan seçim sonucu yaptığı değerlendirmede (izlemek için tıkayınız) bu mesleği ayağa kaldırmak için birlikle mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca yönetici ve siyasilere yönelik mesleğin sesinin gür çıkacağını vurguladı. Bu kapsamda çalışmalarına başlayan TVHB Merkez Konseyi 14-15 Ocak tarihlerinde 56 İl/Bölge Veteriner Hekimleri Odası ile birlikte Ankara’da mesleki sorunların çözümlerine odaklanacaklar.

Bu kapsamda TVHB Merkez Konseyi ve 56 İl/Bölge Veteriner Hekimleri Odası toplantı öncesinde Anıtkabir’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette TVHB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan Anıtkabir Özel Defteri’ne şu satırları yazdı;

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk,

Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak huzurunuzda olmaktan gurur duyuyoruz. Yeni devraldığımız görevimizin gerekliliklerini yerine getirirken “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözünüzü daima hatırlayacağız. Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen meslektaşlarımızla hayvan ve insan sağlığına çağdaş anlamda hizmet sunma ilkesi ile hareket etmeye devam edeceğiz.

Bizler kök hücreyi dünyada ilk tanımlayan, hazırladıkları serumlarla Kurtuluş Savaşımızın kaderini değiştirenlerin meslektaşlarıyız. Bizler mesleğimizin stratejik öneminin bilincinde, tam bağımsızlık için NUTUK’ta ifade ettiğiniz unsurların gerçekleşmesi için daha çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız.

Atalarımızın yadigârı olan eşsiz vatanımızda mesleki uyanışımızın ateşini huzurunuzda yakıyoruz. Yurdun dört bir yanına dağıldığımızda gücümüzü ilkelerinizden almaya devam edeceğiz.

Değişen dünya koşulları gereği farklı alanlarda savaş verme zorunluluğu bizi her geçen gün ilkelerinize daha sıkı bağlanmaya teşvik etmektedir. İnsanlığın değerleri, bilimin gerçeği ve mesleğimizin onuru için verdiğimiz şeref sözümüze bağlılığımızı bir kez daha huzurunuzda dile getirmek isteriz.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında manevi huzurunuzda Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağına ilişkin inancımızla aziz hatıranız önünde minnet ve saygıyla eğiliyoruz.

Prof. Dr. Murat Arslan
Türk Veteriner Hekimleri Birliği
Merkez Konseyi Başkanı”

Haber: Türk Veteriner Hekimleri Birliği