Dünya Veteriner Hekimleri Birliği’nden Türkiye ve Suriye için dayanışma mektubu

Dünya Veteriner Hekimleri Birliği (WVA) , Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) ve Suriye Veteriner Hekimleri Birliği (SVHB)’ne dayanışma mektupları gönderdi.

Dünya Veterinerler Birliği’nin gönderdiği mektupta, yardımcı olabileceği her şey için her iki kuruluşun da emrinde olduğunu belirtilerek, depremden etkilenen veteriner hekim ailelerine destek vereceğini söyledi.

TVHB Başkanı Prof. Murat Arslan, Dünya Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı ile yaptığı görüşmede; “Bölgedeki veteriner kliniklerinin yüzde 90’ı yıkıldı. Birçok meslektaşımızı ve ailelerini kaybettik. Buradaki kliniklerin yeniden yapılması için büyük çaba göstereceğiz” dedi.

Şu anda TVHB depremin etkilerini ve gereken ihtiyaçları değerlendiriyor.

Suriye Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Dr. Eyyad Al Suwidan : Etkilenen veteriner hekimler hakkında henüz bilgi almadık, ancak herhangi bir acil durumda WVA ile iletişim halinde olacağını, söyledi.

Birkaç üye dernek, yardımda bulunmak ve etkilenen veterinerlik hizmetlerinin iyileştirilmesinde nasıl işbirliği yapabileceklerini sormak için Dünya Veteriner Hekimleri Birliği’ne başvurdu.

Dünya Veteriner Hekimleri Birliği ve üyelerinin yardım çabalarını koordine etmek ve bu konunun üzerinde çalışmak için TVHB ve SVHB ile doğrudan temas halindedir.

Haber: World Veterinary Association (WVA)