26 keçi enkazdan kurtarılarak tedavileri gerçekleştirildi (Video)

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Göksun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve DASKUT ekipleri Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesinde 22 Şubat Çarşamba günü 26 keçiyi enkazdan kurtararak tedavilerini gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Resmi Veteriner Hekimler ve Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) gönüllü Veteriner Hekimler ilk günden bu yana deprem bölgelerinde koordinasyon, arama, kurtarma, tedavi, ölü havanların imhası ve zarar ziyan tespitleri gibi birçok faaliyet sürdürüyorlar.

DASKUT tarafından Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesi Karadut Mahallesi Dağuşağı Mezrasında depremde vefat eden Veysel Demir’e ait 26 keçi depremin 16. günüde kurtarıldı. Kurtarılan keçiler Karabük İl Tarım Müdürlüğü, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Göksun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından sağlık muayeneleri yapılarak tedavileri gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada bölgede 433’ü büyükbaş hayvan olmak üzere 4.475 küçükbaş hayvan öldü. Ekipler ölen hayvanlarda kokuşma meydana gelmesi ve halk sağlığı sorunu yaratmaması için ölen hayvanların usulune uygun imhalarını gerçekleştirdi.