Türk Veteriner Hekimleri Birliği deprem bölgesinde

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeyi yalnız bırakmayan Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi TVHB 69.yıl kuruluş yıldönümü nedeniyle, bu sene kutlama yapmadı ve beraberindeki heyet ile birlikte deprem bölgesine hareket etti.

İlk durağı Adana Veteriner Hekimler Odası olan TVHB Merkez Konseyi ve beraberindeki oda başkan ve yönetimlerinden oluşan heyet, günün büyük kısmını Hatay’da geçirdi.

İlk olarak Hatay VHO Başkanı Yahya Hamurcu ve bölgedeki serbest veteriner hekimler ile bir araya geldi.

Bölgedeki veteriner hekimlerin ve hayvan sağlığı, refahı, hayvancılığın sorunları konusunda çalışmalar yapıldı.

Ardından, depremin ilk gününden itibaren TVHB Merkez Konseyi’nin koordinasyon merkezlerinden biri olan Hatay barınağı ziyaret edilerek, aynı zamanda bölgedeki sahipsiz hayvan konusundan sorumlu Amasya Valisi Mustafa Masatlı ile görüşüldü, Sayın Vali’nin TVHB koordinasyonunda devam edecek sahipsiz hayvan sağlığının sürekliliği konusundaki düşünceleri heyet tarafından memnuniyetle karşılandı.

Daha sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Lütfü Savaş ile görüşülerek, bölgedeki veteriner hekimlerin, hayvan sağlığı ve refahının, hayvancılığın sorunları iletildi, çözüm için ortak projeler ve işbirliği görüşüldü.

İBB Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün çadırını da ziyaret eden TVHB Merkez Konseyi ile beraberindeki oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, çadırda hizmet veren meslektaşlarını ziyaret ederek çalışmaları yerinde gözlemleyerek meslektaşlarına destek olmaya çalıştı.

Ardından Osmaniye’ye de uğrayarak VHO Başkanı Yusuf Ertuğ’u ziyaret eden ekip Gaziantep’e geçti.

TVHB Merkez Konseyi Başkanı Prof.Dr.Murat Arslan, Hatay’dan dönerken Kanal B canlı yayınına katılarak, depremle birlikte bölgede yaşanan hayvan sağlığı, hayvancılık ve veteriner hekimlik uygulamaları konusundaki sorunlara dair açıklamalarda bulundu.

TVHB Merkez Konseyi ve oda yönetimleri, yarın Adıyaman’da 12.30’da katılacak odalarla bir araya gelerek, depremde yaşamını yitiren meslektaşları anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak basın açıklaması yapacak.
Türkiye’deki 56 il ve bölge odası ile eşzamanlı yapılacak basın açıklaması ile dayanışma kampanyası da başlatılacak.

Haber: Türk Veteriner Hekimleri Birliği