Koçak, Veteriner Hekimlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini Bakan Yumaklı’ya iletti (Video)

Konya Ticaret Borsası’nda düzenlenen Tarımsal Üretim Planlaması Bölge İstişare Toplantısı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımlarıyla gerçekleşti.

Bakan Yumaklı konuşmasında devletin üretenin ve çiftçinin yanında olduğunu vurgulayarak Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) yoğun alım kampanyası yürüttüğünü belirtti. Ayrıca orman yangınları ile mücadelede alınan tedbirler sayesinde İlk müdahale, tespit, müdahale ve kontrol alma süresinin bu vesileyle çok azaldığını belirtti.

Toplantıya katılım sağlayan Konya Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Koçak yaptığı konuşmada tarım ve hayvancılık ile ilgili görüşlerini, Veteriner Hekimlerin sorunlarını, çözüm önerilerini ve taleplerini dile getirdi.

Düzenlenen toplantının akabinde Konya VHO ve meslektaşları adına Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya Konya VHO Başkanı Mesut Koçak tarafında hediye takdim edildi.

Koçak toplantı sonrasında şu açıklamayı yaptı; “Sayın Bakanımıza ve Bakan Yardımcısı Meslektaşımız Veteriner Hekim Prof. Dr. Ahmet Gümen Hocamıza, başta Veteriner Hekimlerin “Sağlıkta Şiddet Yasasına” dahil olmak üzere taleplerimizi değerlendirip gerekli düzenlemeler için verdiği talimatlardan dolayı tüm meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Toplantının meslektaşlarımıza, veteriner hekimlik mesleğine, ülke tarım ve hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni eder, mesleki hak kazanımlarımıza vesile olmasını dilerim.

Mesleğimizin birlik ve beraberliği için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Haber: Konya Veteriner Hekimleri Odası