Veteriner Hekimler saldırıya tepki olarak Ankara’da iş bıraktı

3 Ağustos günü A.K. isimli şahsın Çankaya’da hizmet veren Veteriner Hekim Ceren Eroğlu’nu darp etmesi üzerine Ankara Veteriner Hekimleri Odası tarafından alınan karar ile Ankara’da hizmet veren klinikler 6 Ağustos günü acil ve tedavisi devam eden hastalar dışında sağlık hizmeti vermedi.

Konu hakkında açıklama yapan Ankara Bölgesi VHO Başkanı Ahmet Baydın şunları söyledi;

“Öncelikle siz değerli basın mensuplarına bugün burada bizlerle olduğunuz için teşekkür ederiz. 3 Ağustos günü meslektaşımız veteriner hekim Ceren Eroğlu’nun darp edilmesini ve kliniğine zarar verilmesini şiddetle kınıyoruz. Sadece kınamakla kalmayacağımızı bu çirkin olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı da belirtmek isteriz. Bizi bu olay kadar üzen başka bir durumda açık bir şekilde darp, mala zarar verme ve tehdit suçlarını işleyen bu şahısların salıverilmesidir. Bu açıklamaya muhtaç bir durumdur. Bu tedirginlik içinde bile Ceren Hanım ve başına benzeri olaylar gelen tüm meslektaşlarımız hak ettiğimiz değeri görmememize ve bir çok zorluğa rağmen sessiz canlara şifa dağıtmaya devam etmektedir.

Dünyada hekim unvanına sahip 3 meslek grubundan biriside veteriner hekimlik mesleğidir. Veteriner hekimler sadece hayvan sağlığı değil halk sağlığı ve çevre sağlığı içinde mücadele etmektedir. Gıda güvenliği kadar tüm konular ve yakın zamanda kamuoyunun da yakından ilgilendiği kuduz gibi yüzlerce zoonotik hastalıkla ülkenin dört bir yanında mesai mefhumu gözetmeksizin mücadele etmekte ve kontrol altına almaktadır. Buna rağmen veteriner hekimler sağlık sınıfında sayılmamakta ve sağlık sınıfının aldığı özlük haklarından yararlanamamaktadır. Dolayısıyla sağlıkta şiddet kapsamına girmeyen veteriner hekimler son zamanda sayısı giderek artan şiddet olaylarına maruz kalmaktadırlar. Biz veteriner hekimler olarak meclisimiz açılır açılmaz veteriner hekimlerin sağlıkta şiddet kapsamına alınmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde yetkililere soruyoruz veteriner hekimleri sağlık da şiddet kapsamına almanız için kaç veteriner hekimin daha darp edilmesi ve ya hayatını kaybetmesi gerekiyor.
Tüm bunlar doğrultusunda bölgemizdeki tüm serbest veteriner hekimler olarak şiddete hayır demek için 6 Ağustos günü bugün acil ve tedavisi devam eden hastalar dışında sağlık hizmeti vermiyoruz.

Buradan meslektaşımız Ceren Eroğlu’na ve tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Bu kabul edilemez olayı gerçekleştiren barbarların hak ettikleri cezayı alıncaya kadar olayın takipçisi olacağımızı tekrar dile getirmek isterim.”

Afişi indirmek için tıklayınız.

Haber: Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası