Bursa VHO’dan Veteriner Hekimlere Toraks Travması Eğitimi

Bursa Veteriner Hekimler Odası, üyelerini hem ulusal hem de uluslararası deneyime sahip  akademisyenlerle buluşturmaya devam ediyor.

Bükreş Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Senior Lecturer (Kıdemli Okutman) Dr. Seralp Uzun, Kedi ve Köpeklerde Toraks Travması Eğitimi verdi. Bilim ve teknolojiyi takip eden Bursalı veteriner hekimler sorular sorarak eğitimde aktif rol aldı ve güncel bilgiler edinme fırsatı yakaladılar.

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) uluslararası alanda çalışmalar yürüten aktif akademisyenlerle veteriner hekimleri buluşturarak üyelerinin mesleki gelişimlerini desteklemeye devam ediyor. 10 Ağustos 2023 tarihinde Bükreş Üniversitesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Kıdemli Okutmanı Dr. Seralp Uzun, Bursalı meslektaşları ile buluştu. Kedi ve Köpeklerde Toraks Travması Eğitimi tam gün sürdü. Göğüs Kafesini oluşturan yapıların anatomik ve fonksiyonel bütünlüğünün bozulması anlamına gelen Toraks Travmasına cerrahi operasyon gerçekleştirme konusunda uzman olan Uzun’un aktarımları, veteriner hekimler tarafından ilgi ile takip edildi. Dr. Seralp Uzun, Poli Travma (çoklu travma) ameliyatına giden süreçte travma hastasına ne tür uygulamalar yapılmalı ve nasıl bir cerrahi yaklaşımla ilerlenmeli? Sorularının yanıtlarını, uygulanmış operasyonların görsellerini de içeren ayrıntılı bir sunum ile aktardı.

Dr. Seralp Uzun “Eğitime yoğun bir ilgi oldu. Meslektaşlarımla iyi bir iletişim kurduğuma inanıyorum. Müthiş sorular geldi. Benim sorularıma da çok güzel, güncel yanıtlar geldi. Keyifli ve interaktif bir eğitim oldu” diye konuştu.

Bursa Veteriner Hekimler Odası Genel Sekreteri M. Erol Kaplan, Bursa Akademik Odalar Birliği’nde gerçekleştirdikleri eğitimlere üyelerinden gelecek görüş ve öneriler doğrultusunda devam edeceklerini vurguladı.

Haber: Bursa Veteriner Hekimler Odası