Arama Kurtarma Köpeği Chopin’e AVHO’dan Mama ve Veteriner Sağlık Hizmeti Desteği (Video)

Malatya’nın da deprem felaketiyle sarsıldığı 6 Şubat tarihinde, arama kurtarma köpeği Chopin, kahramanca görev yaparak bölgedeki dehşet dolu anlarda umut ışığı oldu. Enkaz altında canlı ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın bulunmasında aktif bir rol oynayan Chopin, görev yaptığı Malatya’da üç vatandaşımıza ve üç patili dostumuza enkaz altında canlı olarak ulaşılmasına yardımcı oldu. Bu kahraman dostumuza Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baydın kayıtsız kalmadı ve 1 yıllık mama ve veteriner sağlık hizmetlerinin ücretsiz olarak karşılanacağı sözünü verdi.

İlk göreviydi

4 yıllık yoğun eğitiminin ardından ilk görevini bu depremde üstlenen Chopin’in, enkazın başında vatandaşlarımızın çıkarılana kadar ağlaması gözleri yaşarttı. Onun sadık gözleri, umudu ve insan sevgisini simgelercesine parladı.

Pes etmedi…

Chopin’in, bu kahramanca görevi sırasında patisi yaralandı. Fakat bu, onun motivasyonunu düşürmedi.  Kendi acısını bile bir kenara bırakarak, insan hayatını kurtarmak için özveriyle çalıştı. Onun azmi, fedakarlığı üç vatandaşımıza, üç patili dostumuza canlı; 44 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşmamızı sağladı.

Enkazın başında ağladı…

Chopin’in sahibi Yıldıray Yener ise yaşadıklarını şu şekilde aktardı:” Chopin, yıllar süren eğitiminin ardından ilk görevini Malatya’da aldı. 3 vatandaşımızı ve 3 patili dostumuzun canlı bulunmasını ve kurtarılmasını sağladı.” Duygusal bir karaktere sahip olduğunu belirten Yener “Görevi sırasında birçok zorlu durumla karşılaştı. 70’den fazla enkaz taradık. Enkaz aramaları devam ederken patisi yaralandı, ancak bu onun kararlılığını ve inancını etkilemedi. Enkazın altında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bulan Chopin, her bir keşifte dikkatlice tepkileri izledi. Canlı birini bulduğunda, çıkarılana kadar enkazın başında bekledi. Hatta içten bir şekilde ağladığını bile gördüm” dedi.

İlham kaynağımız oldu…

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baydın: “Arama kurtarma köpeği Chopin, Malatya depreminde sergilediği kahramanlıkla kalplerde özel bir yer edindi. Onun özverisi, insanlık adına bir ilham kaynağı oldu. Chopin, sadece bir köpek değil, o insanlığın zor zamanlarında bir umut ışığı. Chopin’in hikayesi, onun gibi kurtarma köpeklerinin ne kadar değerli ve önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu tür köpekler, afet ve acil durumlarda hayat kurtarma çabalarına büyük katkı sağlıyor ve umut oluyorlar.” diyerek, “Chopin’in 1 yıllık mama ihtiyacını ve veteriner sağlık hizmetlerini üstleneceğini” de ekledi.

Bu kahraman köpek, 6 Şubat depreminde sergilediği olağanüstü performansla hepimizin gururu oldu. Chopin’in fedakarlığı ve cesareti, unutulmayacak bir kurtarma hikayesine dönüştü.  Daha fazla canlıya ulaşabilmek için hız kesmeden çalıştı. Her an, her enkaz altında bir umut parçası arayan Chopin, insanlık için cesaretiyle örnek oldu.

Chopin, Malatya’nın deprem felaketinde gösterdiği korkusuzca görevle unutulmayacak bir kahraman olarak anılacak.

İyi ki varsın CHOPİN…

Haber: Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası