VHD tarafından Veteriner Hekimliğin Dünü ve Bugünü Paneli düzenlendi

23.10.2023 Cumhuriyet Kültür Merkezinde, Veteriner Hekimler Derneği tarafından Cumhuriyet’in 100. Yılına özel Veteriner Hekimliğin Dünü ve Bugünü Panelini yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Prof. Dr. Türel Özkul “Veteriner Hekimliği Tarihi”, Prof. Dr. Hazım Gökçen “Veteriner Hekimliğinde Eğitim Öğretim”, Vet. Hekim Azmi Yüksel “Kamuda Veteriner Hekimlik” ve Dr. Ahmet Kiremitçi‘nin “Klinisyen Boyutuyla Veteriner Hekimlik” konularını irdelediği Panelde, Moderatörlüğü Prof. Dr. Mehmet Akan gerçekleştirdi. Aynı gün öğleden sonraki zaman diliminde, Cumhuriyet’in 100. Yılına özel hazırladığımız Ahmet Şefik Kolaylı Fotoğraf ve Muzaffer İlhan Erdost Öykü Yarışmalarımızın Ödül Töreni gerçekleştirildi. A. Ü. Geçmiş Dönem Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Rumeli Üni. Önceki Dönem Rektörü Tamer Dodurka, AVHO Başkanı Ahmet Baydın, AÜVF Dekan Yard. Gürol Bayraktaroğlu, Veteriner Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Dr. Pınar Saçaklı ve çok sayıda hocanın , meslektaşların ve halkın katıldığı yoğun ilgi ve coşku dolu tören, kokteyl ile noktalandı.

Cumhuriyet’imizin 100. Yılı nedeniyle düzenlediğimiz Ahmet Şefik Kolaylı Fotoğraf Yarışmasında;

1. Ahmet Faik Sönmez- Hayvan Sevgisi
2. Emrah Taskıran- Mutluluk
3. Burak Demir- Sürü Çobanı
Mansiyon – Sevim Fidan- Toz Duman Koyun Sürüleri

Muzaffer İlhan Erdost Öykü Yarışmasında;

1. Deniz Bircan- Biblolar Huzurlu Ölür
2. Anıl Çetinel Örselli- Hangi Kuzu
3. Sevim Çiçek- Mercan Nami Diğer Merco
Mansiyon– Engin Kükrer- Veba Serumu

Eserleri ile ödüle layık görülen yarışmacılarımıza ödülleri takdim edildi. Törende, birinciliği alan öykü, Ankara devlet tiyatrosu sanatçısı Kadri Özcan tarafından seslendirildi.

Fotoğraf sergisi, Cumhuriyet Kültür Merkezinde 27.10.2023 cuma akşamına kadar gezilebilir. Sergilenen birbirinden muhteşem fotoğraflardan, dilediğinizi satın alabilirsiniz.

Haber: Veteriner Hekimler Derneği