TVHB; “Veteriner hekimlerin mağdur olduğu kazalara yenileri ekleniyor”

Türk Veteriner Hekimleri Birliğinin Giresun’un Bulancak ilçesinde resmi veteriner hekimlerin geçirdikleri trafik kazası hakkında sosyal medyadan basın açıklaması yayınladılar. İşte o açıklamanın detayları;

“Giresun’un Bulancak ilçesinde resmi veteriner hekim meslektaşlarımız göreve gittikleri sırada trafik kazası geçirmişlerdir.

Sağlık durumlarının iyi olması en büyük tesellimizdir. Ancak, bu kaza veteriner hekimlerin görevleri sırasında mağdur olduğu ilk kaza değildir, önlem alınmazsa son da olmayacaktır. 

Veteriner hekimlerin yaptıkları görevler kamusal hizmet olup; hayvan sağlığının korunması, hayvancılığın sürdürülebilirliği, halk sağlığının korunması dahil yaptıkları bu görevler ile kamu sağlığını korumaktadırlar. 

Veteriner hekimler bu görevleri yapmalarına ve yasal olarak da sağlık hizmetleri sınıfında olmalarına rağmen, sağlık sınıfı haklarından yararlandırılmamakta, hatta daha önce ‘’yıpranma payı’’ hakkına sahip oldukları halde, bu hakları ellerinden alınarak bugün yıpranma payı hakkı olmayan tek ‘’sağlık hizmetleri sınıfı’’ mesleği olarak, akıl almaz bir durumu da yaşamaktadırlar.   

Veteriner hekimlerin, görevde kullandıkları araçların çoğu eski ve bakımsız olmasına rağmen, yurdun en ücra köşelerine kadar gitmekte, bazen bu araçların şoförlüğünü de kendileri yapmak zorunda kalmaktadırlar. Bu durumun düzeltilmesi için hukuki girişimlerimiz, Bakanlık düzeyinde görüşmelerimiz devam etmekle birlikte, kamuoyunu da bilgilendirmek, meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bildirmek isteriz.”

Haber: Türk Veteriner Hekimleri Birliği