II. Ulusal Tek Sağlık Günleri 22-24 Kasım 2023 Ankara’da düzenlenecek

Kongre Programı

Başvuru Formu

Kayıt yaptırmak için tıklayınız.

DAVETİYE
Değerli Tek Sağlık Paydaşları,

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Tek Sağlık Çalışma Grubu ve Türk Veteriner Hekimler Birliği olarak II. Ulusal Tek Sağlık Günleri’nin 22-24 Kasım 2023 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, 50. Yıl Salonu’nda düzenleneceğini bildirmekten mutluluk duymaktayız.

“Tek Sağlık”, insanlar, hayvanlar ve ekosistem arasındaki bağlantıyı merkezine alarak, sağlığın her boyutu ile iyileştirilmesini hedefleyen disiplinler arası bir yaklaşımdır. Zoonotik ve vektör kaynaklı hastalıklar, antimikrobiyal direnç, gıda güvenliği, iklim değişikliği, Tek Sağlık yaklaşımının ana başlıklarını oluşturmaktadır.

Organizasyonda iklim değişikliğinin etkileri, afetlerde tek sağlık yaklaşımı, çeşitli yönleri ile antimikrobiyal direnç, tek sağlık konusunda toplumsal farkındalığın oluşturulması ve eğitimde tek sağlığın önemi ile ilgili konular, alanlarında uzman bilim insanları tarafından sunulacak ve katılımcılarla birlikte tartışılacaktır. Organizasyon süresince, mesleki örgüt temsilcilerinin katılımları ile uluslararası örgütlerin tek sağlık yaklaşımlarına da yer verilecektir.

Güncel yaklaşımlardan haberdar olmak, paydaşlar ile fikir alışverişinde bulunabilmek ve sorunlarımıza ortak çözümler üretebilmek için bu alandaki tüm paydaşlarımızı organizasyonumuzda davet etmekten onur duyarız.

Organizasyonumuzda sizleri aramızda görebilmek dileğiyle!…

Doç. Dr. Banu KAŞKATEPE
Prof. Dr. Selçuk KILIÇ
Organizasyon Başkanları

KONUŞMACILAR