Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi “Tam Akredite Fakülte” olarak tescillendi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Uluslararası “Avrupa Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE)” tarafından “Tam Akredite Fakülte” olarak tescillendi.

Dekanlık makamından konu hakkında resmi sitelerinden şu açıklama yayımlandı;

“Fakültemiz 11-13 Ekim 2023 tarihleri arasında “Avrupa Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE)” tarafından ziyaret edilmiş ve ziyaret takımı tarafından hazırlanan değerlendirme sonuç raporu Avrupa Veteriner Hekimlik Eğitim Komitesi (ECOVE) Kuruluna sunulmuş, 11 Aralık 2023 tarihinde yapılan toplantı sonucunda Aydın ADÜ Veteriner Fakültesi “Tam Akredite Fakülte” olarak kabul edilmiştir.

Avrupa Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) olarak isimlendirilen ve Avrupa’daki Veteriner Fakültelerinin eğitim programları ve standartlarını kendisine üye olan fakültelerin alt yapı, donanım ve eğitim standartlarına göre değerlendirerek, Avrupa Birliği’ne dâhil ülkelerde destekleyici, diğer ülkelerde ise tavsiye niteliğinde kararlar veren Avrupa Birliği’nin Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği, Aydın ADÜ Veteriner Fakültesi’ni “Tam Akredite Fakülte” olarak onayladı.

EAEVE akreditasyonu ile Fakültemiz ve mezun olacak öğrencilerimizin diploma denkliği, Avrupa ülkelerinde tanınabilirliği, Fakültemizin ulusal ve uluslararası tercih edilme statüsü ile öğrenci değişim süreçlerinde tercih edilebilirliği üst seviyeye çıkmış oldu.

Bu karar ile ulusal düzeyde “Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK)” tarafından tam akredite edilen Fakültemizin uluslararası düzeyde de eğitim standartlarına sahip olduğu tescillenmiştir.

Bu süreçte destek veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuh Kılıç ve Prof. Dr. Cemal İYEM ile üniversitemiz idari personeline, Fakültemizde akreditasyon çalışmaları süresince emeği geçen başta Akreditasyon Komisyonu olmak üzere tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize teşekkür ederiz.   

Dekanlık”

Haber: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi