İklim Değişikliği ve İnsanlığın Geleceği Paneli Ankara’da gerçekleştirildi

Veteriner Hekimler Derneği (VHD), Tarım Platformu Dönem Sözcüsü olarak 15.12.2023 Cuma günü Cumhuriyet Kültür Merkezinde “İklim Değişikliği ve İnsanlığın Geleceği Panel ve Kokteylini” Tarım Platformu Yürütme Kurulu Bileşenleri ile beraber gerçekleştirdi.

Saat 13.00’de VHD Genel Başkanı-Tarım Platformu Dönem Sözcüsü olarak Dr. Gülay Ertürk’ün açılış konuşmasının ardından “Sadece iklim mi değişiyor?” konusu ile TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı İsmail Küçük özel bir sunum gerçekleştirdi.

Oturum Başkanı olarak TARGET Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Petek Ataman’ın yönettiği ilk oturumda, İklim değişikliği ve sulama yönetimi konusunda Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş sunum gerçekleştirdi. Ardından, İklim değişikliğinin Tarım ve Ormancılık Faaliyetlerindeki Etkisi konusunu KESK Tarım Orkam Sen. Genel Örgütlenme Sekreteri Mehmet Kaya aktardı.

Oturum Başkanlığını TARGEV Başkanı Sami Doğan’ın yönettiği 2. Oturumda, İklim değişikliği ve tarım-gıda sistemi konusunu TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası adına Prof. Dr. İlkay Dellal gerçekleştirdi. Ardından, İklim değişikliği ve hayvancılık konusu ile Veteriner Hekimler Derneği adına Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Prof. Dr. Savaş Sarıözkan sunum yaptı. İklim değişikliği ve gıdanın geleceği konusu ile TMMOB Gıda Mühendisleri Odası YK Yazman Üyesi Funda Uyar Özpınar oturumun son konuşmacısı oldu.

Soru-Yanıtların ardından, katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Panel, kokteyl ile sonlandı.

Haber: Veteriner Hekimler Derneği