Ahmet Şefik Kolaylı ölüm yıl dönümünde anıldı

Türk Veteriner Hekimlik camiasının önemli isimlerinden Ahmet Şefik Kolaylı’nın 48. ölüm yıl dönümünde, anma töreninde konuşan Veteriner Hekimler Derneği (VHD) Başkanı Dr. Gülay Ertürk, meslek büyüğünün mirasını ve etkisini vurguluyor.

Törene katılan önemli isimler arasında Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü İsmail Aydın, Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Gülay Ertürk, VHD Genel Sekreter Mücteba Binici, Veteriner Hekim İsmail Hakkı Korkut ve Dr. Gürbüz Ertürk yer aldı.

Veteriner Hekimler Derneği’nin Başkanı Ertürk, mesleğin önemli isimlerinden Bakteriyolog Ahmet Şefik Kolaylı’nın ölüm yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde konuşarak, meslek büyüğünün mirasına ve sektöre katkılarına vurgu yaptı. Törene katılanlar, Ahmet Şefik Kolaylı’nın hizmetleri ve liderlik vasıflarıyla ilgili duygularını paylaşarak, rahmetle andı.

Ertürk, yaptığı konuşmada, “Bugün, meslek camiamızın önde gelen isimlerinden biri, derneğimizin kurucu üyelerinden ve liderlerinden biri olan Ahmet Şefik Kolaylı’yı anmak için buradayız. Kolaylı, sektörümüze büyük katkılar sağlamış bir öncüydü. Onun izinden giderek, veteriner hekimlik alanında daha da ileriye gitmeli ve mirasını canlı tutmalıyız.” dedi.

Törende konuşan başkan, Kolaylı’nın sektöre kattığı değerleri ve vizyoner bakış açısını vurgulayarak, “Ahmet Şefik Kolaylı’nın liderlik vasıfları, bilgi birikimi ve sektöre olan bağlılığı, onu unutulmaz kılıyor. Dernek olarak, meslektaşlarımızın bu mirası devralmalarını teşvik ediyoruz. Kolaylı’nın yolunda ilerleyerek, hayvan sağlığı ve gıda güvenliği konularında daha da güçlenmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Törende duygusal anlar yaşanırken, Veteriner Hekimler Derneği Başkanı ve katılımcılar, Ahmet Şefik Kolaylı’yı rahmet ve minnetle anarak, mesleki mirasını yaşatma kararlılığını yinelediler.

Haber: Veteriner Hekimler Derneği