“Arılar Yaşasın Hayat Yeşersin Projesi” kapsamında arıcılara ekipman desteği verildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nün desteklediği “Arılar Yaşasın Hayat Yeşersin” Projesi kapsamında, Ağrı’da önemli bir adım atıldı. Ağrı Valisi Mustafa Koç başkanlığında, Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu ve protokol üyelerinin katılımıyla Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Arılar Yaşasın Hayat Yeşersin” projesi kapsamında “Arıcılık Malzemeleri Dağıtım Programı” gerçekleştirildi. Programda 100 arıcıya %75 hibe destekli ekipman dağıtımı yapıldı.

Proje kapsamında verilen ekipman desteğinde kovan, maske, şalvar, çorap, körük, hazır temel petek, el demiri, şurupluk, telli çerçeve, ana arı ızgarası, arıcı fırçası ve arıcı eldiveni gibi malzemeler yer aldı.

Bakanlık, ekipman desteğinin yanı sıra İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Tarım Park Projesini arıcı eğitim merkezine dönüştürüleceğini duyurdu. Arıcıların hizmetine sunulmak üzere; bal süzme makinesi, bal mumu eritme kazanı, sır alma teknesi, çıta delme makinesi, mum eritme regulatörü, dört tenekelik bal eritme ve dinlendirme kazanı, pudra şekeri öğütücü ve arıcı seti gibi ekipmanların proje kapsamında temin edildiğini duyurdu.

Bu desteklerle birlikte, Ağrı’da arıcıların daha verimli ve etkin bir şekilde arıcılık faaliyetlerini sürdürmelerine olanak sağlanması amaçlanıyor.

Haber: Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü