Bolu’da insanlar, yaban hayatını korumaya teşvik ediliyor

Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Doğaya Dönüş” destekleri yaban hayatına yönelik bir kamusal girişim olarak ön plana çıkıyor. Bu kapsamda vatandaşların özverili gayretleri karşısında teşekkür belgeleri verilmektedir.

Temel hedef, ekosistem dengesini koruyarak yaban hayvanlarının yaşam alanlarına yönelik olumsuz etkileri en aza indirmek olduğu dile getiren Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit; “böylece, biyolojik çeşitliliği koruma, doğal yaşam alanlarını restore etme ve toplumda çevresel farkındalığı artırma amaçlarının bir araya getirildiğini ve özellikle yaban hayvanları-insan etkileşimlerinde her iki tarafında da zarar görebileceği etkenlere karşı koruma önlemleri alırken, insanların doğayla daha uyumlu bir şekilde yaşamalarının teşvik edildiğini” ifade ederek önemine değindi.

Ayrıca Bolu halkının desteği ve yaban hayatı dahil doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı yaban hayvanları-insan etkileşimlerini olumlu yönde değiştirmektedir. Doğa ile uyumlu bir yaşam hem insanların hem de yaban hayatının refahı için kritik öneme sahiptir” diyerek “Doğaya Dönüş” kapsamında; “iklim değişikliği ve küresel ısınma nedeniyle bazı leyleklerin göçe katılmadığını, sert kara kış günlerini Bolu’da geçirmeye devam ettiğinin altını çizerek, yıkılan ya da bozulan yuvaların restorasyonunun yapılarak habitatın devamlılığı sağladıklarını, bu konuda yeni yuvalar yaparak bize destek olan vatandaşlarımıza yönelik teşekkür belgesi ile onurlandırdıklarını” dile getirerek 2024 Yılının ilk teşekkür belgesini takdim etti.

“Yakın zamanda Bolu Şube Müdürlüğümüzün koordinasyonunda Akçakavak Köyü’ndeki bozulan yuvanın yenilenmesi ile öncelikle bölgemizde ardından daha geniş bir coğrafyada benzer etkileşimlerin oluşturulması ve benzer yaklaşımların teşvik edilmesi ile çarpan etkisinin görüleceğini ve doğanın değerini anlamak ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak adına umut verici bir adım olarak dikkat çektiğini belirterek” sözlerine son verdi.

Haber: Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü