14 Şubat Genç Veteriner Hekimler Derneği Kuruluş Yıl Dönümü

Genç Veteriner Hekimler Derneği, 14 Şubat 2022 tarihinde Türkiye’nin veteriner hekimliği alanındaki ilk ve tek gençlik derneği olarak kuruldu. Dernek, mesleki sorunların çözümüne katkı sunmak, gençlere ve meslektaşlara motivasyon ve aksiyoner bir ruh kazandırmak, toplumsal ataletle mücadele etmek ve ülke, millet ve mesleği çağın ilerisine taşımak amacıyla faaliyet gösteriyor.

Dernek, gençliğin ülke ve milletin geleceğini şekillendireceğine inanıyor ve gençliğin umut dolu bir şekilde çalışarak geleceği aydınlatacağını vurguluyor. Geleceği çağın ötesine taşımak için tarihten ve medeniyetten ilham aldıklarını belirten dernek, mesleki sorunların çözümüne birlikte gidebileceklerine inanıyor. Derneğin şuan için 13 ilde temsilciliği bulunmaktadır.

Dernek, faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu faaliyetler arasında sosyal, kültürel, sportif etkinlikler, mesleki söyleşiler, eğitim kampları, online eğitimler, mesleki gençlik projeleri ve gönüllülük faaliyetleri bulunuyor.

Genç Veteriner Hekimler Derneği; “Her zaman inanıyoruz ki; gençlerimizin yapacağı çalışmalarla yarınlar daha aydınlık ve daha umut dolu olacağına inanıyoruz. Ümitvar ve taze bir heyecanla diyoruz ki; GENÇLİK BİZİZ, GELECEK DE BİZİZ..”

Genç Veteriner Hekimler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri şu şekildedir;
Semi Boyacı
Mert Gamsız
Şadiye Nur Kuru
Perihan Beyza Darıdere
Yusuf İslam Kala

Haber:
Esra Ekinci
Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi JOURVET Öğrenci Temsilcisi