Diyarbakır’ın Gelecek Tasavvuru Kongresi, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Oturumu

Dicle Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Cumhuriyet’in 100. yılında Diyarbakır’ın Gelecek Tasavvuru Kongresi”nin ilk günü, önemli bir oturuma ev sahipliği yaptı. “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık” konulu oturumda, Fakülte Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ve Kongre düzenleme kurul üyesi ve Fakültenin Histoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Erdem Akbalık gibi önemli isimler yer aldı.

Prof. Dr. Aydın Vural moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda, çeşitli konularda sunumlar yapıldı. Doç. Dr. Mehmet Ferit Özmen, “Diyarbakır ilinde Koyun ve Keçi Yetiştiriciliğinin Geleceğinde Biyoteknolojik Yöntemlerin Önemi” başlıklı sunumuyla dikkat çekerken, Doç. Dr. Duygu Neval SAYIN İPEK, “Diyarbakır ilinde Koyun-Keçilerde Paraziter Hastalıkların Ekonomik Önemleri“ konusunda bilgi verdi. Ayrıca, “Türkiye Kırmızı Et Üretiminde Diyarbakır’ın Yeri ve Önemi“ başlıklı sunumuyla Doç. Dr. Berna Duman Aydın da katılımcılara değerli perspektifler sundu.

Oturum sonunda katılımcılara Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan tarafından katılım belgeleri takdim edildi. Bu oturum, Diyarbakır’ın hayvancılık alanındaki geleceği ve önemli konuları ele alan önemli bir platform oldu.

Haber: Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi