TVHB, veteriner hekimleri hakları için mücadeleye çağırıyor

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), meslektaşlarını Cumhuriyet’in 100 yıllık sürecinde hayvan sağlığı, toplum ve çevre sağlığı için üstlendiği görevleri kutlamak ve hakları için mücadele etmek için bir araya çağırıyor. TVHB, 70. kuruluş yıldönümünü kutlamak ve hak mücadelesini güçlendirmek amacıyla 9 Mart Cumartesi günü bir dizi etkinlik düzenleyecek. TVHB’nin resmi hesaplarından yaptığı açıklamanın detayları şu şekilde;

“Değerli meslektaşlarımız,

Hepimizin çok iyi bildiği gibi, Veteriner Hekimler bu coğrafyada geçmişten bugüne önemli görevler üstlendi, hayvan sağlığı, toplum ve çevre sağlığı için büyük sorumluluklar aldı, özellikle Cumhuriyetimizin 100 yıllık sürecinde izi silinemez katkılar verdi. Ancak, büyük özveri ve fedakarlıkla yerine getirilen sorumluluklara rağmen hak kayıpları ve yaşatılan zorluklar her geçen gün artmakta, yapılan ayrımcılığın sonuçları her geçen sürede daha da derinleşmektedir.

Ve bizler bu haksızlıklara karşı bir süredir verdiğimiz mücadelemizi daha da güçlendirmek için TVHB’nin 70.kuruluş yıldönümünü kutlayacağımız 9 Mart Cumartesi günü MÜCADELE çağrısı yapıyoruz.

Bu amaçla 9 Mart’a kadar planladığımız etkinlik programı aşağıda verilmiştir. 9 Mart sonrası için planlanan eylem ve etkinlikler önümüzdeki günlerde paylaşılacaktır.

Öğrencilerimizden emekli meslektaşlarımıza kadar, her alandan meslektaşımızla, sadece mesleğimizi merkeze alarak yapacağımız mücadeleyi birlikte sürdürmeyi istiyoruz.”

Etkinliklerin Detayları:

  • 5 Mart akşamından itibaren tüm meslektaşların, talepleri içeren görselleri sosyal medyada paylaşması
  • Hazırlanan mektubun Cumhurbaşkanı, bakanlar ve milletvekillerine gönderilmesi
  • 9 Mart Cumartesi günü Alba Otel’de yapılacak basın toplantısına katılım
  • 9 Mart akşamı mesleğin sosyal medyada gündeme getirilmesi için X etkinliği

Etkinlik Yeri: Alba Otel, Kızılay, Kocatepe Mah. Yüksel Cad. No:19 ANKARA

#TVHB70Yaşında #VeterinerHekimlerHaklarınıİstiyor

Haber: Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB)