VAKA Öğrenci Topluluğu tarafından Fötotomi Eğitimi düzenlendi

VAKA Topluluğu öğrencileri, sahada karşılaşma olasılığı yüksek güç doğum vakalarından biri olan “Fötotomi” uygulamasını başarıyla gerçekleştirdi. Eğitim, öğrencilere pratik deneyim kazandırmak amacıyla düzenlendi ve Prof. Dr. Hüseyin Erdem rehberliğinde icra edildi. Selçuk Üniversitesi Küçük Hayvan Hastanesi Başhekimlik Toplantı salonunda başlayan etkinlik Büyükbaş Hayvan Hastanesi Operasyon salonunda devam etti.

Öğrenciler, sahaya inmeden önce deneyimlemeleri gereken bu uygulamayı, buzağı kadavrası üzerinde Prof. Dr. Hüseyin Erdem eşliğinde gerçekleştirdi. Uygulamalı eğitim özellikle büyükbaş sahasında çalışmak isteyen öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Eğitim, Selçuk Üniversitesi Doğum ve Jinekoloji ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Erdem’in yaklaşık otuz dakika süren teorik anlatımıyla başladı. Ardından, katılımcıların deneyimleyebilmesi için operasyon salonuna geçildi. Üç grup halinde uygulama alanına giren öğrencilere, uygulamanın adım adım nasıl yapıldığı konusunda detaylı bilgi verildi.

Prova niteliğinde olan bu eğitim, katılım gösteren öğrenciler tarafından büyük bir takdirle karşılandı. Eğitim sonunda öğrenciler, “Fötotomi” uygulamasının inceliklerini öğrenmenin yanı sıra saha deneyimi kazanmanın önemini bir kez daha kavramış oldular.

Haber:
Kağan Dindar
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi JOURVET Öğrenci Temsilcisi