Selçuklu Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi işbirliğiyle “Sıfır Atık” toplantısı düzenlendi

Selçuklu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Küçük Hayvan Hastanesi’nde “Sıfır Atık” konulu bir toplantı düzenledi. Toplantıda, Çevre Mühendisi Mehmet Yıldırım Gündüz, sunum gerçekleştirdi ve önemli konuları ele aldı.

Sunumun odak noktası dönüştürülebilir atıkların çevreye kazanımlarıydı. Mehmet Yıldırım Gündüz, iklim değişikliğinin doğaya ve insan yaşamına olan etkilerini detaylı bir şekilde açıklarken, özellikle plastik atıkların doğaya bıraktığı zararları vurguladı.

Geri dönüşümün önemini vurgulayan Gündüz, hangi malzemelerin geri dönüşüme kazandırılabileceğinden bahsetti ve geri dönüşüm alışkanlığının toplumda yaygınlaşması gerektiğini vurguladı ardından Selçuklu Belediyesi’nde yapılan örnek çalışmaları göstererek nasıl yapılmasını gerektiğini anlattı.

Etkinlik sonunda, Belediyenin hazırladığı site üzerinden online oynanabilen bilinç kazanma oyunu katılımcılar arasında büyük ilgi gördü. Oyun sonunda ilk üçe giren katılımcılara ödüller verildi. Geriye kalan her katılımcıya sertifika verileceği belirtildi.

Haber:
Kağan Dindar
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi JOURVET Öğrenci Temsilcisi