BVHD’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı hakkında basın açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından belediyelerine gönderilen Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı kurulmasına dair genelde hakkında Belediye Veteriner Hekimleri Derneği (BVHD) tarafından şu basın açıklaması yayımlandı;

Türk Veteriner Hekimler Birliğinin (TVHB) girişimleriyle CHP Genel Merkezinin belediyelere gönderdiği genelgede daire başkanlıklarının kurulması ve bu birimlere daire başkanı olarak veteriner hekimlerin atanması istendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesi olan Veteriner Hekimler Selçuk Karakülçe ve Hidayet pekin beyler, konuyla ilgili mevzuata ve uygulamalara hakim olan, ciddi birikimlere sahip derneğimiz Belediye Veteriner Hekimler Derneği (BVHD) ve Hayvan Hakları İçin Veteriner Hekimler Derneği ile sürekli iletişimde kalarak, meclis bünyesinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı kurulmasını sağlamışlardır. Bu konuda emeği geçen Başkan Vekili Sayın Zafer Levent Yıldır Bey ile Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Bey’e şükranlarımızı sunuyoruz.

Şimdilik bu daire başkanlığına Veteriner İşleri Müdürlüğü ile İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürlüğü bağlandı, ancak ilerleyen zamanda Balık Hali, Mezbahalar Müdürlüğü, ilaçlama ve hayvancılığı ilgilendiren tarımsal araştırmalarla ilgili birimlerinde bağlanması için meclis üyelerimizle birlikte çaba sarf edeceğiz.

Şu an için Türkiye’de büyükşehir belediyeleri içerisinde Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı olan tek il İzmir oldu. Diğer Büyükşehir belediyelerinde de daire başkanlıklarının kurulması için kulislerimizi yapmaya devam edecek ve İzmir’i onlara örnek olarak tanıtacağız. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesinde görevli veteriner hekim arkadaşlarımıza büyük görevler düşüyor. BVHD olarak meslektaşlarımızın üstüne düşeni yapacağından hiç şüphemiz yok. Onlara güvenimiz sonsuzdur.

Uzun zamandır hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar konusunda set görevi gören Veteriner hekimlik hizmetleri barajı yıkılmaya başlamıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi aldığı bir kararla Sağlık Hizmetleri konusunda, Veteriner hekimlik hizmetlerinin yarattığı barajda oluşan çatlakları onarmak için ilk harcı atmış oldu. Artık Türkiye için Bir Milat olacağını düşündüğümüz bu kararla, daha sağlıklı bir çevre, sağlıklı hayvanlar, güvenilir gıda arzı konusunda tek sağlık konseptine uygun olarak yeni bir dönemin başlayacağını umut ediyoruz. Hepimize hayırlı olsun.

Sinan Okçuoğlu
Belediye Veteriner Hekimler Derneği (BVHD)
Genel Sekreteri