Sakarya Veteriner Hekimler Odası 70 Yaşında

Sakarya Veteriner Hekimler Odası, kuruluşunun 70. yılını 18 Mayıs Cumartesi akşamı düzenlenen muhteşem bir balo ile kutladı.

Baloya, Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu , Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Ali İnci, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ayça Taşkent, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürü Yardımcısı Veteriner Hekim Özgür Özcan, TVHB Yönetim Kurulu Üyesi Melike Baysal, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erdinç Orhan, Trakya Bölgesi VHO Başkanı Polat Türkoğlu, Kocaeli VHO Başkanı Mehmet Bostancı, Düzce VHO Başkanı Şerif Ali Karanfil, Zonguldak-Bartın-Karabük VHO Başkanı Önder Alkan, Eskişehir-Bilecik VHO Başkanı Erdinç Yuva, Uşak VHO Başkanı Özgür Uğur , Tarım ve Orman İlçe ve Şube Müdürleri, Sakarya’da farklı alanlarda görev yapan Veteriner Hekimler ve aileleri katıldı.

Gece, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Türk Veteriner Hekimleri Birliği için Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Veteriner Hekimler” belgeseli, davetlilere izletildi. Belgeselde, veteriner hekimlerin Türkiye’nin kurtuluşundan bugüne kadar olan katkıları ve başarıları anlatıldı.

Baloda, açılış ve protokol konuşmaları yapıldı. Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, milletvekilleri Ali İnci ve Ayça Taşkent, veteriner hekimlerin toplum sağlığı ve hayvan sağlığı için verdikleri mücadeleye dikkat çekerek, Sakarya Veteriner Hekimler Odası’nın 70. yılını kutladılar. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, veteriner hekimlerin tarih boyunca yaptıkları mesleki faaliyetlerden ve günümüzde yaşadıkları sorunlardan bahsetti.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Volkan Toker, odanın kuruluş sürecine ve 70 yıllık tarihine değinerek, emeği geçen tüm başkanlara ve yönetim kurullarına minnettarlığını ifade etti. Ayrıca, meslekte 50 ve 40 yılını dolduran veteriner hekimlere teşekkür plaketleri verildi. Plaketlerini alanlar arasında Uzman Veteriner Hekim Osman Bakış, Veteriner Hekim Ahmet Kadıoğlu, Veteriner Hekim Nezir Sever, Veteriner Hekim Öztürk Avcı ve Veteriner Hekim Osman Timur Demir yer aldı.

Gece, sahne alan orkestra eşliğinde veteriner hekimler ve ailelerinin doyasıya eğlenmesi ile devam etti. Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Volkan Toker, veteriner hekimlerin uzun zamandır yaşadıkları hak kayıpları, şiddet vakaları ve ağır çalışma şartları nedeniyle yıprandıklarını belirterek, geceye katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Haber: Sakarya Veteriner Hekimler Odası