Başımız Sağ Olsun

Hani bazı filmlerde intikam teması işlenir. İntikam peşinde olan filmin sonunda düşmanını defalarca kurşunlar ve en son öldürücü darbeyi kafasına bir kurşun sıkarak yapar. Hükümetin hekimlik öğrencilerine yönelik maaş bağlama kararında veteriner hekimlik öğrencilerini dışarıda bırakması mesleğin beynine sıkılan son kurşun olmuştur.

Son 20 küsür yıldır veteriner hekimlik mesleğine, öğrencilerine ve eğitimine hiçbir pansuman ve tedavi yapılmamış, adeta intikam alırcasına her dönem yaralayıcı yeni bir karar alınarak can çekişe çekişe ölmeye terk edilmiştir.

Bir sürü yetersiz donanımla binası bile olmadan fakülte açılmış, meslek mezunları için yeterli istihdam yaratılmamış, işsizlikle terbiye edilen veteriner hekimler karın tokluğuna çalışmaya zorlanmış, fiili hizmet zammı gibi birçok özlük hakkı elinden alınmış, kamuda mesleği temsil edecek düzeyde kurumları kapatılmış, bilim namına geçmişten günümüze başarıları görmezden gelinmiştir.

Bu devletin bir devlet kültürü var. Bu kültür mesleğin ölmesine izin verecek bir kültür değildir. Dolayısıyla biz devletimize tepki göstermeyiz lakin yönetenlere tepkimizi sonuna kadar göstermeliyiz.

Fakülte dekanları tepkilerini ortaya koymalı ve gerekirse istifa etmeli, STK, Oda ve Konsey yöneticileri dahil hiçbir meslektaşımız ve yöneticilerimiz siyasi partilerin sosyal etkinliklerine katılmamalıdır. Milletvekili olan Veteriner Hekimlerimiz ve tüm Türkiye sınırlarında siyasi parti yöneticisi veya gönüllüsü olanlar da derhal gereğini yapmalıdır.

Mesleğini bu hale getirmede kimlerin katkısı olduğunu düşünüyorsan ona karşı tepkilerini göstermelisin.

Son sözüm öğrenci kardeşlerime; gözünüzü açın. Kimin sizlerin iyiliğine çalıştığına dair bilgiler edinin, araştırın onlarla birlikte hareket edin. Her şey diploma ve okuldaki başarı ortalamasından ibaret değil.