VHD Başkanı Ertürk, Veteriner Hekimler sağlık çalışanıdır

18.07.2022 tarihinde Kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamada Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinde okuyan son sınıf öğrencilerine asgari ücret tutarında bir ödemenin yapılacağı açıklandı. Veteriner Hekimleri yetiştiren Veteriner Fakültesi öğrencilerini bu kapsamın dışında tutulmasını kabul etmiyoruz.

Veteriner Hekimler sağlık çalışanıdır. Zoonoz hastalıklarla mücadele ederken hayvansal ürünlerin de sağlıklı bir şekilde insanların tüketimine sunan bir meslek grubudur. Günümüzde artık, İnsan sağlığı, çevre sağlığı ve hayvan sağlığı, TEK SAĞLIK olarak değerlendirilmektedir.

En son COVİD-19 hastalığına karşı geliştirilen TÜRKOVAC aşısını insanların hizmetine sunan Veteriner Hekimdir.

Hal böyleyken Veteriner Hekimlik mesleğini sürekli sağlık çemberinin dışına itme tutumunu asla kabul etmiyoruz. Veteriner Hekimler bu ülkeye canı pahasına hizmet etmektedirler. Sağlık sektörünün içerisinde bu denli önem taşırken Tıp veya Diş Hekimliği emeklilerine yapılan iyileştirmelerden de Veteriner hekimler yararlandırılmamıştır. Şimdi de öğrencilerimize karşı aynı negatif ayrımcı tutum sergilenmektedir.

Sağlık çalışanı olduğu halde, Kabineden mesleğimize karşı yıllardır uygulanan ötekileştirme, dışlama, görmezden gelme yaklaşımına son verilmesini istiyoruz. Bu kutsal mesleğin onurlu mensuplarına ve aday meslektaşlarımıza hak ettiği değer ve önemin verilmesi talebiyle, bu haksızlığım giderilmesini arz ediyoruz. Saygılarımızla.

Veteriner Hekimler Derneği