Zonguldak Alaplı’da Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi

Alaplı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Alaplı Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, KOP (Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın katkılarıyla Veteriner Hekim Erdem Bayhan ve Ahmet Yasin Zincir tarafından Zonguldak Alaplı’da Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi.

Resmi veteriner hekimlerin yanı sıra ilçede Serbest Veteriner Hekim Tuncay Kabacalı bölgede sık karşılaşılan hastalıklar hakkında yetiştiricileri bilgilendirirken, Serbest Veteriner Hekim Ümit Urfa ise büyükbaş hayvanlarda aşı protokolleri hakkında kursiyerleri bilgilendirdi.

Alaplı İlçe Tarım ve Orman Müdürü İzzet Yılmaz, eğitim çalışmalarının devam edeceğini söylerken üreticilerimiz bitkisel üretim veya hayvancılık konusunda eğitim talepleri için müdürlüğümüze başvurabilirler dedi.

Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere, KOP (Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve editörleri arasında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji AD. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Erdem’in de yer aldığı, “Buzağı Kayıplarının Önlenmesinde Buzağı Sağlığı Ve Yetiştiriciliği” kitabı hediye edildi.