Veteriner Hekimler ne zaman Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınacak?

Afyonkarahisar’ da veteriner hekimlere yapılan saldırı, veteriner hekimlerin sağlıkta şiddet yasasına dahil edilmesi gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu. Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası konuya dair basın açıklamalarını kamuoyuyla paylaştı.

Saldırıya dair Türk Veteriner Hekimleri Birliği basın açıklaması;

Veteriner Hekim meslektaşlarımız Hatice ve Fevzi Varış ile Veteriner Sağlık Teknikeri  Murat Yazgı 1 Ekim de Afyonkarahisar’da kliniklerinde sözlü ve fiili  şiddete uğrayarak darp edildiler.

Dün, önceki, daha önceki gün her gün bir utanç tablosu. Veteriner Hekimler soruyor bu saldırılar nereye kadar.?

25 Nisan da Yozgat Sorgun’da Veteriner Hekim Volkan Lale görevi başında katledildi. Yürekler dayanmaz.

Soruyoruz. Yeni Volkanları’mı bekliyoruz.? 

Veteriner Hekimler ne zaman Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınacak.?

Türkiye’deki 40 bin Veteriner Hekim bunu soruyor ve bir an önce çözüm bulunmasını bekliyor.

Saldırıyı lanetliyor, değerli meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor. Suçluların en kısa zamanda hak ettikleri cezayı almalarını ümit ediyoruz.

TVHB Merkez Konseyi

Saldırıya dair Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası basın açıklaması;

MESLEKTAŞLARIMIZA YAPILAN MENFUR SALDIRIYI KINIYORUZ.

Odamız Üyesi Veteriner Hekim Fevzi ve Hatice VARIŞ’a ait Afyon Veteriner Kliniğine 01,11,2022 tarihinde gelen 3 şahıs köpeklerinin ücretsiz olarak muayene ve tedavi edilmesini isteyerek klinikte görevli kadın teknikere küfür ve hakaretler etmiş akabinde kadın meslektaşını korumak maksadıyla araya giren tekniker Murat YAZGI ve Veteriner hekim Fevzi VARIŞ ı darp etmişlerdir.

Meslektaşlarımızın ihbarı üzerine Polis olaya müdahale etmiş ve saldırganları göz altına almıştır. Ancak saldırganlar ilk sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmiştir. Saldırganların bu şekilde şartlıda olsa birkaç saat sonra salıverilmeleri hem darp edilen meslektaşlarımız ve ailelerinde hem de camiamızda derin endişeye neden olmuştur. Şöyle ki; Meslektaşlarımız halen tehdit altındadır. Zira; Veteriner Hekimler mesai mefhumu gözetmeksizin gece geç saatlerde maalesef hiçbir güvenlik tedbiri olmadan görev yapmaktadırlar. Dolayısıyla tekrar etme olasılığı yüksek saldırılar için açık hedef durumundadırlar. Gerekli tedbirler geç kalınmadan alınmalıdır. Odamız avukatları ile konunun takipçisi olacağız.

Meslektaşlarımıza yapılan bu menfur saldırıyı esefle kınıyor sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.

Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu