TVHB; “Meslektaşlarımızın Dikkatine!”

Değerli Meslektaşlarımız;

Ülkemizin 10 şehrini etkileyen depremde maalesef yine canlar kaybettik, yaralılarımız var. Kaybettiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.

Toplum olarak böyle zamanlarda en önemli özelliğimiz dayanışma ruhumuzun en üst düzeyde olmasıdır. Biliyoruz ki herkes bölgedeki vatandaşlarla dayanışma içinde olmak istiyor. Ancak bu istek zaman zaman kaosa dönüşmekte,  çabaların boşa gitmesine neden olmaktadır. Lütfen düşündüğünüz her türlü girişimi bölgede bulunan resmi ve gönüllü uzman kurumlarla veya bizlerle iletişim halinde yapmaya çalışınız.

Bu amaçla TVHB Merkez Konseyi olarak ilgili resmi ve gönüllü kurumlarla iletişim içindeyiz. Oluşturduğumuz kriz masasıyla tüm talepler alınacak, ihtiyaçlar ilgili bölgelere yönlendirilecektir.

İlk olarak afet durumları için aramızda protokol olan Kızılay ile görüşülmüş ilk etapta aşağıdaki konularda adımlar atılmasına karar verilmiştir;

1.Ülke genelinde kan bağışı kampanyasına katkı verilmesi  (meslektaşlarımız

https://www.kanver.org/ sitesinden bulundukları bölgede katılabilir.)

2.Kızılay tarafından oluşturulacak birimlerde veteriner hekimlerin bulunması ihtiyaç duyulan bölgelere yönlendirilmesi (bölgede bulunan meslektaşlarımız Oda Başkanları üzerinden, bölge dışından destekler için bizimle iletişime geçiniz)

AFAD ile yapılan görüşmelerde bölgede bulunan ve destek olmak isteyen meslektaşlarımızın  bulundukları illerde oluşturulan AFAD Kriz Merkezlerine başvurmaları gerektiği bilgisi verilmiştir. Diğer şehirlerden gitmek isteyen meslektaşlarımızın
tvhbacil@tvhb.org.tr e-posta adresine bildirmesi gerekmektedir.

Diğer kurumlarla planlamalarımız oldukça duyuracağız. Oda yönetimlerimiz yardımlarını şimdilik öncelikle bölgelerinde bulunan  belediye,  Kızılay, AFAD,AKOM, AKUT gibi kurumlar üzerinden yapabilirler.

Çeşitli belediyeler ve özel kuruluşlardan tarafımıza destek bildirimleri gelmektedir. Bu desteklerin en doğru şekilde iletilmesi için oluşturduğumuz TVHB-Kriz Masası üzerinden bölgedeki Oda başkanlarımızın da katkısıyla bir çalışma yürütülecektir. 

TVHB olarak yapılacak her türlü desteğin ve taleplerin organize edilmesi için
tvhbacil@tvhb.org.tr adresine mail ile ulaşabilirsiniz.

TVHB WhatsApp Hattı 0539 654 64 80

Prof. Dr. Murat ARSLAN
TVHB Merkez Konseyi Başkanı