TVHB Öğrenci Konseyi; “Gündemimiz eğitim değil, yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımız”

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Öğrenci Konseyi Başkanı Ertuğ Yalçınkaya gündemde yerini alan eğitim konusunun öncelikli mesele olmadığını vurgulayarak şu basın açıklamasını yaptı;

“Sevgili arkadaşlar,
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen 11 ilimizi fiziki ve manevi, tüm milletimizi manevi şekilde etkileyen deprem felaketleri sonucunda hayatını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyor yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Bu büyük felaket sonucunda yüksek öğretim kurumlarının uzaktan eğitime geçmesi hususunda rahatsızlık duyan öğrenci arkadaşlarımın şikayetlerini biliyor eğitimimiz ile ilgili benzer endişeleri taşıyorum.

Alınan karar ne olursa olsun, doğruda olsa yanlışta olsa şuanda gündemimizin eğitim değil 11 ilde yaşam mücadelesi vermekte olan kardeşlerimiz, annelerimiz, babalarımız olduğunu unutmamalıyız.

Yaralarımızı bir nebze olsun sarabildikten sonra tüm konsey temsilcilerimiz ile gerekli çalışmaları başlatıp eğitim hakkımız için çözüm üretmeye çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Bu süreçte tüm Veteriner Fakültesi öğrencilerini deprem bölgesine yardım etmeye ve bol bol dua etmeye davet ediyorum. Ülkemizin başı sağolsun.”